Λιτόχωρο: Απεβίωσε ο πρωην Δήμαρχος Νίκος Κουκουτάτσιος

Πέθανε σήμερα ο Νίκος Κουκουτάτσιος, τ. Δήμαρχος Λιτοχώρου. Μετά τη δικτατορία, εμφανίστηκε σαν αριστερός στα φρονήματα, είχε εκλεγεί το 1978 με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου την 1/1/1979 έως τις 31/12/1982. Η τετραετία εκείνη ήταν λίαν περιπετειώδης για το Λιτόχωρο, γι’ αυτό και τον Οκτώβριο του 1982 έχασε στις εκλογές από τον Αθανάσιο Κατσαμάκα. Αυτός ήταν και ο λόγος όπου, μέχρι και σήμερα, έδειχνε απεχθή συμπεριφορά προς εκείνους που κάποτε τον στήριξαν για να γίνει Δήμαρχος αλλά στη συνέχεια βοήθησαν τον Κατσαμάκα, για δύο τετραετίες, να αναλάβει τις τύχες του τόπου.
Ο Νίκος Κουκουτάτσιος υπήρξε ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας και πολέμησε στο πλευρό των Αμερικανών, τους οποίους ύβριζε μετά τη Μεταπολίτευση. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, υπάρχει προφορική μαρτυρία ενός πρώην Δημάρχου Λιτοχώρου (ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος πριν το 1967), ότι ο Νίκος Κουκουτάτσιος συμμετείχε σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε το στρατιωτικό καθεστώς. Κατά τη μεταπολίτευση, εμφανίστηκε σαν Αριστερός. Κάποιες από τις πράξεις του και τις συμπεριφορές του ήταν ωστόσο σε αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτά που υποτίθεται ότι πίστευε.


Παρόλα αυτά, ο Νίκος Κουκουτάτσιος είχε και καλές στιγμές στην πολιτική του πορεία στο Λιτόχωρο, από το 1974 μέχρι σήμερα. Σε κάμποσους κοινωνικούς αγώνες είχε θετική συνεισφορά, στηρίζοντας μάλιστα το δίκιο κάποιων εργαζομένων. Επίσης, παρά το γεγονός ότι στα κείμενά του προσπαθεί να μεταφέρει ιστορικές στιγμές του παρελθόντος, συχνά δεν τα καταφέρνει, βλέποντας την ιστορία με ιδεολογικά μάτια. Ωστόσο, ακόμη και έτσι, παρουσιάζει στοιχεία που μπορεί να τα αξιοποιήσει ένας σύγχρονος ιστορικός ή ένας ιστορικός του μέλλοντος.
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.


Δήμος Δίου – Ολύμπου: Δημοφιλή του μήνα

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]