Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού της 22-4-2021 (Βίντεο)

Σε σχετικά ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού της 22-4-2021. Αρκετή συζήτηση έγινε για τη μετονομασία οδού στη Μεθώνη όπου, όπως εισηγήθηκε ο Πρόεδρος Κοινότητας κ. Θωμάς Γαβριηλίδης, το Συμβούλιο Κοινότητας ομόφωνα αποφάσισε την αλλαγή ονομασίας οδού που είχε γίνει πριν 3 χρόνια με ομόφωνη απόφαση του τότε Κοινοτικού συμβουλίου υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Μπούμπουρα.

Η αντιπολίτευση συμφώνησε με την πρόταση του Τοπικού συμβουλίου λέγοντας ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή και να αλλάξει η ονομασία της οδού.

Ο Δήμαρχος είπε ότι η διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια και δεν μπορεί να αλλάζει η ονομασία των οδών κάθε 3 χρόνια.

Τόνισε ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, μετονομασία επιτρέπεται για εξαιρετικούς λόγους και ότι αυτό πρέπει να εφαρμόζεται με φειδώ.

Ακόμη, συμφώνησε να γίνει αποδεκτή πρόταση που είχε κάνει προηγουμένως ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Καλύβας, δηλαδή να δοθεί η ονομασία που πρότεινε το Τοπικό συμβούλιο σε άλλη οδό της Μεθώνης ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Τελικά με τη σύμπραξη της αντιπολίτευσης και ψήφους 13-10 υπερψηφίστηκε η πρόταση του Τοπικού συμβουλίου για μετονομασία της οδού.

Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου θα υποβληθεί για έγκριση στο αρμόδιο Συμβούλιο της Αντιπεριφέρειας Πιερίας το οποίο θα πάρει την τελική απόφαση.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος έδωσε λεπτομέρειες για τη μομφή που του είχε κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Λαγδάρης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι φταίει η τωρινή δημοτική Αρχή που στα 17 σχολικά κτήρια της Κεντρικής Μακεδονίας που πρόσφατα με απόφαση της Κυβέρνησης θα δημοπρατηθούν με ΣΔΙΤ, δεν συμπεριλαμβάνεται και το ΕΠΑΛ Αιγινίου.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τα εξής. Με έγγραφο που εκδόθηκε την 1-6-2018 έγινε ανάθεση στη Γ.Γ. Υποδομών του έργου ανέγερσης 10 σχολικών Μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία.

Στα 10 αυτά σχολικά κτήρια με ΦΕΚ που εκδόθηκε την 1-11-2018 προστέθηκαν ακόμη 7, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κατερίνης. Δηλαδή, όπως εξήγησε, με απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης έγινε απλά η ανάθεση της ανέγερσης 17 σχολικών κτηρίων στη Γ.Γ. Υποδομών.

Επισήμανε ότι θα μπορούσε ο κ. Λαγδάρης να μεριμνήσει ώστε στα κτήρια αυτά να συμπεριληφθεί και το ΕΠΑΛ Αιγινίου, δεδομένου μάλιστα ότι για κάποιους Δήμους έχουν συμπεριληφθεί περισσότερα του ενός κτήρια. Αναλυτικά, 3 κτήρια στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, 4 στο Δήμο Παύλου Μελά, 2 στο Δήμο Ωραιοκάστρου, 3 στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και από 1 στους Δήμους Λαγκαδά, Θερμαϊκού, Αμπελοκήπων-Μεναιμένης, Καλαμαριάς και Κατερίνης. Ο κ. Λαγδάρης δεν απάντησε για ποιό λόγο έκφρασε μομφή κατά της δημοτικής Αρχής για τη μη συμπερίληψη στα 17 σχολικά κτήρια και του ΕΠΑΛ Αιγινίου, παρ´ότι ο Δήμαρχος με επίσημα έγγραφα έδειξε ότι όχι μόνον δεν ευθύνεται αυτός αλλά την ευθύνη έχει ο κ. Λαγδάρης που ήταν τότε Δήμαρχος.

Προτίμησε να αναφερθεί σε ενέργειες που έκανε όταν ήταν Δήμαρχος για κατασκευή νέου κτηρίου για το ΕΠΑΛ Αιγινίου, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή ότι δεν συνεχίζει τις προσπάθειες.

Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι γίνονται ενέργειες αλλά επιθυμεί να κάνει επίσημες ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί το ζήτημα.

Ακόμη επισήμανε ότι η αναφορά του κ. Λαγδάρη στα 17 σχολικά κτήρια έγινε για παραπλάνηση, αφού η τωρινή δημοτική Αρχή δεν έχει καμιά σχέση μ´ αυτά.

Δήμος Πύδνας – Κολινδρού: Τα άρθρα του μήνα

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]