Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο

Υλικά:
600 γρ. ριγκατόνι
50 γρ βούτυρο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600 ml γάλα
250 γρ. τσένταρ τριμμένο
300 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
330 γρ. γλυκό καλαμπόκι στραγγισμένο
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βραστέ τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
Βήμα 3
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέστε σταδιακά το γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη, λευκή σάλτσα.


Βήμα 5
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τσένταρ, κρατώντας λίγο στην άκρη.
Βήμα 6
Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στη σάλτσα και προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι.
Βήμα 7
Ανακατέψτε και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει μια χρυσαφένια απόχρωση.

Περισσότερα άρθρα για συνταγές  πατήστε εδώ …

πηγη

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]