Σκόρδο: Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αντιμετώπιση κρυολογήματος-γρίπης, μείωση πίεσης

|

Σκόρδο: Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αντιμετώπιση κρυολογήματος-γρίπης, μείωση πίεσης
Το σκόρδο αναπτύσσεται σε πολλά μέρη του κόσμου και είναι ένα δημοφιλές συστατικό στο μαγείρεμα λόγω της έντονης μυρωδιάς και της νόστιμης γεύσης του. Ωστόσο, σε όλη την αρχαία ιστορία, η κύρια χρήση του σκόρδου ήταν για την υγεία και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Το σκόρδο είναι ένα φυτό στην οικογένεια Allium (κρεμμύδι). Η χρήση του τεκμηριώθηκε καλά από πολλούς μεγάλους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Αιγυπτίων, Βαβυλωνίων, Ελλήνων, Ρωμαίων και Κινέζων.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν τώρα ότι τα περισσότερα οφέλη για την υγεία προκαλούνται από ενώσεις θείου που σχηματίζονται όταν ένα γαρίφαλο σκόρδου τεμαχίζεται, συνθλίβεται ή μασάται. Ίσως το πιο διάσημο από αυτά είναι γνωστό ως allicin.


Ωστόσο, η αλικίνη είναι μια ασταθής ένωση που υπάρχει μόνο για λίγο στο φρέσκο ​​σκόρδο αφού κοπεί ή συνθλιβεί. Άλλες ενώσεις που μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στα οφέλη για την υγεία του σκόρδου περιλαμβάνουν το δισουλφίδιο του διαλλυλίου και την s-αλλυλο κυστεΐνη.

Οι ενώσεις θείου από το σκόρδο εισέρχονται στο σώμα από το πεπτικό σύστημα και ταξιδεύουν σε όλο το σώμα, όπου ασκεί τα ισχυρά βιολογικά αποτελέσματα.

Τα συμπληρώματα σκόρδου είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια μεγάλη μελέτη 12 εβδομάδων διαπίστωσε ότι ένα καθημερινό συμπλήρωμα σκόρδου μείωσε τον αριθμό των κρυολογήματος κατά 63% σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

Η μέση διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος μειώθηκε επίσης κατά 70%, από 5 ημέρες στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου σε μόλις 1,5 ημέρες στην ομάδα του σκόρδου.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι μια υψηλή δόση εκχυλίσματος σκόρδου (2,56 γραμμάρια την ημέρα) μείωσε τον αριθμό των ημερών που πάσχουν από κρύο ή γρίπη κατά 61%.

Ωστόσο, μια ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ανεπαρκή και απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Παρά την έλλειψη ισχυρών στοιχείων, η προσθήκη σκόρδου στη διατροφή σας μπορεί να αξίζει να δοκιμάσετε εάν έχετε συχνά κρυολογήματα.


Οι καρδιαγγειακές παθήσεις όπως οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι στον κόσμο.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες αυτών των ασθενειών.

Μελέτες σε ανθρώπους διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα σκόρδου έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Σε μια μελέτη, 600-1.500 mg εκχυλίσματος σκόρδου ηλικίας ήταν εξίσου αποτελεσματικό με το φάρμακο Atenolol στη μείωση της αρτηριακής πίεσης για μια περίοδο 24 εβδομάδων. Οι συμπληρωματικές δόσεις πρέπει να είναι αρκετά υψηλές για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η απαιτούμενη ποσότητα ισοδυναμεί με περίπου τέσσερις σκελίδες σκόρδου την ημέρα.

μην ξεχνάμε και τις αντιπηκτικές επιδράσεις του Σκόρδα-Κρεμμύδια και η επίδρασή τους στην πήξη του αίματος και εν γένει τη φαρμακευτική αξία του σκόρδου στα καρδιαγγειακά

Περισσότερα άρθρα για Βότανα πατήστε εδώ …

Πηγή: www.healthweb.gr

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]