Και καθώς ‘τρέχει’ το δεύτερο ριάλιτι του Star -για εν δυνάμει μοντέλα,- GNTM ανακαλύπτουμε κι εμείς ως τηλεθεατές την δόμηση ενός σαθρού συστήματος και μιας μηδενικής σχεδόν παιδείας. Και ναι, πώς είναι δυνατόν η παιδεία να έχει σχέση με το μόντελινγκ; Όμως όταν συναντάς ένα καλό δείγμα από νέες κοπέλες μιας γκάμας ηλικιακής από τα 18 ως τα 29 χρόνια αντιλαμβάνεσαι μέσα από τις συμπεριφορές τους, την κατεύθυνση που έχει λάβει η κοινωνία μας. Κακός ανταγωνισμός, μίση, αντιπάθειες, ίντριγκα, αιχμηρά σχόλια και δηλητήριο, τρικλοποδιές και δολοπλοκίες. Πολλοί θα πουν πως απλά είναι ένα παιχνίδι και φυσικά έτσι είναι, όπως και θα προχωρήσουν στο σχόλιο πως υπάρχουν πολύ καλά δείγματα χαρακτήρων εκεί μέσα. Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό αλλά η κοπέλα που ονομάζεται Μαρία και ‘κατέβηκε’ από την επαρχία για να λάβει μέρος στο συγκεκριμένο ριάλιτι. Ναι… επαρχιώτισσα που συχνά μπαίνει στο στόχαστρο των … πρωτευουσιάνων … συμπαικτριών της ως ‘χωριάτα’ κτλ…. που όμως τους έχει κάνει …του αλατιού, κι όχι μόνο σε λόγια αλλά σε έργα. Ναι, μπορεί το κορίτσι αυτό να δούλευε με τα χώματα, να πουλούσε πραμάτιες σε λαική ενώ πολλές συμπαίκριες της έπιναν το γάλα τους σε χρυσές κούπες, ξέρουν πιάνο και γαλλικά και φυσικά είναι πρωτευουσιάνες με ρίζες μόνο από Αθήνα και από πουθενά αλλού… αλλά αυτό το κορίτσι αποδείχτηκε χρυσός μιας και που όχι μόνο έχει μπει στις καλύτερες εννιά του παιχνιδιού, όχι μόνο δε φοβάται να κάνει τίποτε, όχι μόνο ξέρει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους αλλά και βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας ξανά και ξανά! Φυσικά, οι ταμπέλες πάνε κι έρχονται μέσα στο εν λόγω παιχνίδι. Εκτός από χωριάτα, της έχουν βγάλει την φήμη πως τα παίρνει όλα χαβαλέ, πως δηλαδή κάνει πλάκα με όλα και πως είναι ενοχλητική γιατί λέει συχνά αναίδειες. Ταμπέλες… δίχως νόημα φυσικά γιατί όχι μόνο η Μαρία έχει αποδείξει πως όταν έχει να κάνει με φωτογράφιση είναι απόλυτα συγκροτημένη και σοβαρή αλλά και δεν λέει ό,τι της έρθει στο κεφάλι αλλά ό,τι είναι πραγματικότητα δίχως φόβο και πάθος! Είναι αυθεντική και μάλλον σε έναν κόσμο γεμάτο γλειψίματα, υπόγειες συμπεριφορές, κωλοτούμπες και ίντριγκα, η αυθεντικότητα ενοχλεί.
Όμως κορίτσια…. ΝΑΙ! Όλα ανατρέπονται με την αυθεντικότητα. Και η απόδειξη είναι αυτή, λέγεται Μαρία, έχει ξεκινήσει από σκάμματα και αγροτιά αλλά λάμπει, όπως λάμπει ο χρυσός όταν βγαίνει μέσα από τα πιο σκοτεινά σπλάχνα της γης.
Όσο για το περιστατικό με τη Βίκυ Καγιά… Η Μαρία μιλούσε για το πρόσωπο της, για τη φώτο που έβγαλε εκείνη κι όχι για το στήσιμο της Καγιάς, μιας και όλοι έπεσαν επάνω της να τη φωνάξουν μαριονέτα όταν δέχτηκε το αβαντάζ που ήταν η βοήθεια της Καγιάς στην φωτογράφιση. Καθένας στη θέση της θα αντιδρούσε με αυτόν τον τρόπο…Ναι, την έστησε στο σώμα αλλά το πρόσωπο, το ύφος, το αποτέλεσμα ήταν δικό της και μόνο.