“Ιερά Σύνοδος ή Δικαστικό Μέγαρο; – Το Δίλημμα του Κίτρους και τα Αναπάντητα Ερωτήματα”

Του Ηλία Χρυσικού – Δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm 

Δημοσιοποιώ με πόνο ψυχής το παρακάτω κείμενο, διότι πιστεύω πως: «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».

Πάμε τώρα στην είδηση της χθεσινής ημέρας.

Έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025, με μοναδικό θέμα την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, καθώς και καλλιτεχνική εκδήλωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Κρατήστε το αυτό.

Πάμε τώρα στη χθεσινή μέρα.

Στο Ε΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η δίκη με κατηγορούμενο τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο Χρυσόστομο για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση και κατ’ εξακολούθηση.

Η δίκη διακόπηκε λόγω ωραρίου και θα συνεχιστεί την Τρίτη 3 Ιουνίου 2025, στις 9:00 π.μ., στην αίθουσα αριθμ. 17, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου.

Η πρόταση της Έδρας ήταν να συνεχιστεί η δίκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025, αλλά ο κ. Γεώργιος Χρυσόστομος προέβαλε αντίρρηση, καθώς -όπως δήλωσε- έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στην Αθήνα και θα είναι παρών εκεί. Η Έδρα τότε πρότεινε ως ημερομηνία τη 3η Ιουνίου, αλλά και πάλι ο Μητροπολίτης Κίτρους ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Συνόδου ενδέχεται να συνεχιστεί την επομένη. Η επόμενη πρόταση της Έδρας ήταν η 6η Ιουνίου, αλλά δεν μπορούσε ο δικηγόρος υπεράσπισής του.

Τότε, ο Κίτρους, προκειμένου να διευκολύνει την Έδρα, δήλωσε πως θα παρακαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο να μην συμμετάσχει ο ίδιος την επόμενη ημέρα της συνεδρίασης, ώστε να μπορέσει να παραστεί στη δίκη.

Αλήθεια, διευκόλυνε την Έδρα για την 3η Ιουνίου ή ήταν προσχηματική η παρέμβασή του;

Μήπως είναι προαιρετική η συμμετοχή των Ιεραρχών στην Ιερά Σύνοδο;

Γνωρίζει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι ο Μητροπολίτης Κίτρους είναι ενώπιον της Δικαιοσύνης;

Τελικά, πρέπει να δεχόμαστε όσα μας “σερβίρουν”;

Αλήθεια, πόσο λυπηρό είναι το φαινόμενο να βλέπουμε επανειλημμένα τον Μητροπολίτη, τον Επίσκοπο, τον Δεσπότη μας να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου;

Απλώς ρωτάμε… Και θέλουμε απαντήσεις.

«Μην το χάσετε! Δείτε και ακούστε προσεκτικά το παρακάτω βίντεο… Τα συμπεράσματα, δικά σας!»

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χορηγοί

Σχετικά άρθρα