Μια τεχνική προσέγγιση της νέας (ιστο)σελίδας του Δήμου Κατερίνης

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης (katerini.gr), που πληρώθηκε – με απευθείας ανάθεση – 14880 ευρώ με υπογραφή από τον αντιδήμαρχο κ. Τσαλό, είναι σε περιβάλλον WordPress. Το έγγραφο μπορείτε να το καταβάσετε από ΕΔΩ

Τι είναι το WordPress

To WordPress είναι η πιο δημοφιλής και η καλύτερη πλατφόρμα για να σχεδιάσετε το site σας ή το blog σας. Το WordPress είναι ένα απλό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ( CMS content management system ) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή οποιουδήποτε τύπου website.

Η κατασκευή μέσω Themes

Στο WordPress υπάρχουν κάποια έτοιμα θέματα (Themes) ή templates πάνω στα οποία ο κατασκευαστής “πατάει” ώστε να κατασκευάσει την σελίδα που του έχει από αυτά. Μάλιστα χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το περιεχόμενο της σελίδας που πρέπει να κατασκευαστεί.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα, θα διαπιστωθεί πως το έτοιμο θέμα, πάνω στο οποίο “πάτησε” ο κατασκευαστής, για να δημιουργήσει την (ιστο)σελίδα katerini.gr είναι το Pressville

Μάλιστα το συγκεκριμένο Theme έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες (ιστο)σελίδες όπως:

Είναι προφανής η ομοιότητα με το νέο site του Δήμου Κατερίνης.

Το κόστος του Theme Pressville

Το κόστος στο Envanto – το μεγαλύτερο κατάστημα πώλησης Themes – είναι 64 δολάρια (57,74 ευρώ) για κάποιον που μπαίνει να αγοράσει για πρώτη φορά. Για τους εγγεγραμένους χρήστες είναι 49 δολάρια (44,21 ευρώ).

Από εκεί και πέρα πρέπει να πληρωθεί ο κατασκευαστής για τα κείμενα, την ανανέωση του site και την φιλοξενία. Υπηρεσίες που στο σύνολο δεν ξεπερνάνε τα 300 ευρώ τον χρόνο.

πηγή https://www.olympusmera.gr/