Να σ΄ αγναντεύω θάλασσα προς τιμήν του Γιάννη Μωυσίδη (Φώτο-βίντεο)

Έργα του Freddy Schmitt και της Μένης Σεϊρίδου και σε επιμέλεια της Μαρίας Καρανίκα

Χθες το βράδυ, 20/8/2021, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας ¨Βόρεια Πιερία¨,

¨Να σ΄αγναντεύω θάλασσα¨, προς τιμήν του Γιάννη Μωυσίδη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, με έργα του Freddy Schmitt και της Μένης Σεϊρίδου και σε επιμέλεια της Μαρίας Καρανίκα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης Πιερίας.

Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη για τον αείμνηστο Γιάννη, τον αγωνιστή της Βόρειας Πιερίας, τη δύναμη του Θερμαϊκού, που υπήρξε ένας πολύ δυναμικός και δοτικός άνθρωπος, με μακροχρόνια ανιδιοτελή και εθελοντική δράση για την προστασία της θάλασσας και του περιβάλλοντος.


Η τέχνη είναι λύτρωση, είναι πηγή ζωής και αυτή η έκθεση ήταν κάτι που ήθελε ο ίδιος να γίνει.

Ευχόμαστε να μετατραπεί σε ετήσιο θεσμό και αυτό το πανέμορφο κτίριο της Μεθώνης να γεμίζει από όμορφες δράσεις πολιτισμού.

Χθες δώσαμε μία υπόσχεση, να συνεχίσουμε τον αγώνα του Γιάννη Μωυσίδη απέναντι στη βαρβαρότητα της εποχής, τη βαρβαρότητα απέναντι στην Φύση και τον Πολιτισμό.

Γιατί αξίζει να παλέψουμε για τις νέες γενιές και οφείλουμε να το κάνουμε αυτό, για να πάρουν παρακαταθήκη τα νέα παιδιά έναν όμορφο κόσμο και όχι έναν κατεστραμμένο.

Είδη Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας


Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεθώνης κ. Θωμά Γαβριηλίδη, για την βοήθεια, τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη και φιλοξενία που μας χάρισε.

Επίσης, ευχαριστούμε τον πολύ καλό φίλο του Γιάννη, τον κ. Ευάγγελο Μίχο που μας τίμησε με την παρουσία του και μας συγκίνησε με τα λόγια του.

Ακόμη, ευχαριστούμε την οικογένεια του Γιάννη που ήταν παρούσα, καθώς και την κ. Αντιπρόεδρο Κοινότητας κ. Ευσταθία Θεωδοροπούλου για την στήριξη και αγάπη για το όλο εγχείρημα.


Η έκθεση συνεχίζεται και σας περιμένουμε για ένα ταξίδι στις ομορφιές του τόπου μας, ενός τόπου που αξίζει να αξιοποιηθεί και να προβληθεί πολύ περισσότερο.


Με τιμή,
Μαρία Σ. Καρανίκα
Αρχαιολόγος- Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης

Δήμος Πύδνας – Κολινδρού: Τα άρθρα του μήνα

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]