email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Θωμάς Αναστασιάδης: Η εγκατάλειψη των Πολιτιστικών Συλλόγων

διαφήμιση

Η εγκατάλειψη των Πολιτιστικών Συλλόγων

Είχα την μεγάλη τιμή να διατελέσω Πρόεδρος του ιστορικού πολιτιστικού συλλόγου ‘’ΘΡΑΚΙΚΟΣ ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ’’ για 2 συνεχείς θητείες. Είχα την τύχη να ζήσω ένα μεγάλο κομμάτι της ραγδαίας ανάπτυξης των πολιτιστικών συλλόγων , τους οποίους αγκάλιασε με ζέση η ελληνική κοινωνία τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κατάρρευση των ελληνικών νοικοκυριών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι έγιναν το καταφύγιο κάθε ελληνικής ψυχής που ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει στις ρίζες της για να αντιπαλέψει την ψυχική κατάπτωση που έφερε η κρίση.

Η συμφορά της πανδημίας, σήμανε το τέλος και των δραστηριοτήτων κάθε συλλόγου. Ομιλίες, χοροί, πανηγύρια και εκδηλώσεις μνήμης απαγορεύθηκαν. Δυστυχώς η πολιτεία άφησε στο έλεος του θεού τους συλλόγους και τους ανθρώπους τους, που ήταν ΕΚΕΙ στα χρόνια της κρίσης, ήταν ΕΚΕΙ στους αγώνες για τα Εθνικά θέματα, ηταν και είναι ΠΑΡΩΝ πάντα για να θυμίζουν σε όλους μας την καταγωγή μας.

Πρόσφατα, θυμήθηκαν κάποιοι πάλι τους πολιτιστικούς συλλόγους με αφορμή την επίσκεψη της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, απλώς για να ομορφύνουν την υποδοχή της και τις φωτογραφίες. Οι σύλλογοι πάλι ήταν εκεί! Πάλι με ώρες αναμονής, στημένοι με σειρά προτεραιότητας….για αυτά τα 5 λεπτά φωτογράφησης..

Κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση, έχουν ξεχάσει τους πολιτιστικούς συλλόγους καίτοι έχουν πολλάκις κρούσει τον κώδωνα κινδύνου της επιβίωσής τους.

Κύριοι, θα θυμηθείτε σύντομα τους συλλόγους, αλλά έχετε ήδη αργήσει…

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα