email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Καλαμαράκια όχι τηγανητά αλλά στο φούρνο

διαφήμιση

Καλαμαράκια

Αν δεν είστε και πολύ του ψαριού, σας έχουμε μια συνταγή με καλαμαράκια χωρίς όμως τηγάνισμα, για να πάρετε και να δώσετε και στην υπόλοιπη οικογένεια καλά λιπαρά, και πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία….

Υλικά:
300γρ καλαμαράκια κατεψυγμένα σε ροδέλες

½ φλιτζάνι αλεύρι

½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια και τα στραγγίζουμε καλά από τα νερά τους. τα αλατίζουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι και μετά στη φρυγανιά, ώστε να κάνουν μια κρούστα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος). Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πιτσιλάμε με ένα πινέλο με το μίγμα λεμονιού ελαιολάδου το οποίο προηγουμένως έχουμε χτυπήσει σε ένα πιάτο.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Η ειδική συνεδρίαση Δ.Κατερίνης μετατράπηκε σε απολογία Κουκοδήμου

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Αρωματικό κέικ μήλου

Αρωματικό κέικ Υλικά:1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Συνταγής: 700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη500 γραμ.

Συνταγές - Γλυκά
Μύδια με πιλάφι

Μύδια με πιλάφι Υλικά Συνταγής: 4-5 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο

Συνταγές - Γλυκά
Σουφλέ λαχανικών

Σουφλέ λαχανικών Υλικά (για 8-10 άτομα)100 γρ. βούτυρο• 8 φέτες