email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κοτόπουλο με σκόρδο και μέλι

Κοτόπουλο με σκόρδο και μέλι
διαφήμιση

Κοτόπουλο με σκόρδο και μέλι

Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου
1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
85 γρ. μέλι
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου.
Βήμα 2
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω και σοτάρετε και τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τα μπούτια του κοτόπουλου από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Πετάξτε το περιττό λίπος, αλλά αφήστε λίγο μέσα για τη σάλτσα.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό.
Βήμα 5
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε με τη σάλτσα.
Βήμα 6
Ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Ομελέτα λαχανικών

Ομελέτα λαχανικών Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε