Νηστίσιμη καρμπονάρα
Υλικά:
350 γρ. ζυμαρικά
3 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού κάσιους
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλα χωρίς ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 1/2 κ. σ. μαγιά
1 1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. πάπρικα
Φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 7 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το ψήσιμο για 7-8 λεπτά.
Βήμα 4
Για τη σάλτσα, τοποθετήστε τα κάσιους, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μαγιά, το γάλα, το χυμό λεμονιού, πιπέρι, αλάτι και πάπρικα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να αποκτήστε μία λεία και κρεμώδη υφή.
Βήμα 5
Στραγγίστε το νερό από τα ζυμαρικά και επιστρέψτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
Βήμα 6
Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
Βήμα 7
Ανακατέψτε και τα μανιτάρια και σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.