Σπανακόπιτα
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- 800 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζετε τη σχάρα στη μέση.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξηρό κρεμμύδι και το σπανάκι χοντροκομμένο.
Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
Βήμα 4
Λίγο πριν βγάλετε το τηγάνι από την εστία, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Βγάζετε το τηγάνι από την εστία, αφήνετε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνετε με τον ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά
Βήμα 6
Παίρνετε ένα ταψί, αλείφετε με ελαιόλαδο και βάζετε τα πρώτα τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας τις ενδιάμεσες στρώσεις μία – μία.
Βήμα 7
Αδειάζετε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνετε καλά και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Βήμα 8
Για το τέλος κόβετε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά.