Νηστίσιμο κριθαρότο με γαρίδες και ταχίνι
Νηστίσιμο κριθαρότο με γαρίδες! Μια υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο κριθαρότο και φανταστική σάλτσα με ταχίνι! Θα σε ξετρελάνει αυτή η νηστίσιμη συνταγή! Εύκολη, γρήγορη για τα πιο νόστιμα νηστήσιμα φαγητά
Νηστίσιμο κριθαρότο με γαρίδες – Συστατικά:
350 γρ κριθαράκι μέτριο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
12 γαρίδες Νο 2
700 ml Κύβο ζωμό λαχανικών
50 ml κρασί λευκό
1/2 φινόκιο κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κονκασέ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ ταχίνι
2 κ.σ μαϊντανό
2 κ.σ. σχοινοπρασο
αλάτι, πιπέρι
Νηστίσιμο κριθαρότο με γαρίδες – Η συνταγή:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια πάνω.
- Εναλλακτικά κάνουμε μπισκ με τα κεφάλια.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Αλατίζουνε και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και την κονκασέ ντομάτα.
- Σοτάρουμε για αλλά δυο λεπτά.
- Βάζουμε το κριθαράκι κ σοτάρουμε για αλλά δυο λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 1 ποτήρι από τον τον ζωμό λαχανικών.
- Όταν πάρει μια βράση, βγάζουμε στην άκρη τις γαρίδες.
- Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι προσθέτοντας κατά περιόδους ζωμό λαχανικών.
- Όταν χυλώσει το κριθαράκι βάζουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό κ ξανά ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το χυλωμένο κριθαρότο απλωμένο σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και τέλος το πασπαλίζουμε με το σχινοπρασο
Νηστίσιμο κριθαρότο με γαρίδες – Μάθε όλα τα μυστικά για να σου βγει βελούδινο και λαχταριστό:
Κριθαρότο! Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα μαζί με το ριζότο! Μπορεί να το συνδυάσεις με ό,τι θες με λαχανικά, μανιτάρια, γαρίδες, μύδια αλλά και κοτόπουλο. Γενικά το ριζότο και το κριθαρότο μπορεί να “παντρευτεί” με ό,τι τραβάει η ορεξή σου.
Δες και τα μυστικά για ένα νόστιμο και πετυχημένο ριζότο που σίγουρα θα σε βοηθήσουν και στο κριθαρότο:
Τι είναι όμως το κριθαρότο;
Το κριθαρότο είναι το απίστευτο πιάτο που έχει ως βάση το κλασικό ελληνικό μας κριθαράκι ή αλλιώς μανεστράκι!
Για να κάνεις ένα ωραίο κριθαρότο πρέπει να ακολουθήσεις την αναλογία του νερού όπως και στο ρύζι γιατί το λατρεμένο κριθαρότο είναι μια πιστή αντιγραφή από το παραδοσιακό ιταλικό ριζότο.