email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πατατόπιτα νηστίσιμη

διαφήμιση

Πατατόπιτα νηστίσιμη

Υλικά

 1 ώρα και 20 λεπτά

 12 κομμάτια

Για τα φύλλα

500-600 gr αλεύρι γ.ο.χ

1 (1/2 ποτήρι) νερό

5-6 κ.σ λάδι

1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση

Αλάτι και πιπέρι

6-7 πατάτες

Μαϊντανό

Άνηθο

2 πράσα

1 κρεμμύδι ξηρό

7 ντοματίνια

Σουσάμι

Λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

1Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, το λάδι και τρίβουμε καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι.

2Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο λεκανάκι και με λίγο λάδι από πάνω και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε 4 φύλλα, 2 κάτω και 2 επάνω.

3Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις τοποθετούμε σε μπολ και τις πατάμε με το πιρούνι.

4Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με τα πράσα.
Προσθέτουμε, το πιπέρι, αλάτι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα ντοματίνια κι ανακατεύω καλά.
Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

5Η διαδικασία όπως αναφέρω πιο πάνω είναι εξής: Σε λαδωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους βάζουμε 2 φύλλα τα οποία τα πασπαλίζουμε με λάδι (και τα 4) την γέμιση και από πάνω τα άλλα δύο φύλλα.
Χαράζουμε, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις με αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα με την κουζίνα σας!

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Ομελέτα λαχανικών

Ομελέτα λαχανικών Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε