email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Περιβαλλοντική εκδήλωση διαμαρτυρίας ώστε ο Πέλεκας να είναι όχι απειλή αλλά πηγή ζωής για όλους! (Φώτο – Βίντεο)

διαφήμιση

Με σύνθημα «θέλουμε την ανάσα μας, θέλουμε τη ζωή μας» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, εκδήλωση στον Λεύκο ποταμό (Πέλεκα) που οργανώθηκε από την ομάδα «I can’t BREATHE», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, έγινε συμβολική πορεία, μήκους περίπου 1.5χλμ., ακολουθώντας τον ρου του Πέλεκα. Η συνάντηση έγινε στις 9:30 π.μ. στο σημείο όπου ενώνεται η αντιπλημμυρική τάφρος με το ποτάμι, έξω από την αποθήκη καπνού «ΣΑΜΨΟΥΣ» στο τέρμα της οδού Παναγίας Σουμελά. Κι επειδή «η τέχνη στηρίζει την ελπίδα», χαρά των διοργανωτών αποτέλεσε το γεγονός ότι τους συνόδευαν μουσικοί της Κατερίνης.
Τέρμα της πορείας ήταν η θέση του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά», όπου, μαζί με την «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα» και τον πολιτιστικό σύλλογο, έγινε μια αλληλεπικοινωνία με αισιόδοξη και γιορτινή διάθεση, όπου εκδηλώθηκε η επιθυμία των διοργανωτών και η αποφασιστικότητά τους για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που έχουν θέσει, ώστε η περιοχή του Πέλεκα, από απειλή για την ασφάλεια και την υγεία, «να γίνει πηγή ζωής για όλους τους πολίτες».


Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η Βουλευτής Μπέττυ Σκούφα, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Αναστασιάδης που μάλιστα φύτεψε και ένα δένδρο, κ.ά.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα