Πρώτο κουδούνι στο Λιτόχωρο: Αγιασμός σε Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο για τη νέα σχολική χρονιά

Με τις ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο των σχολείων, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εκπαιδευτικής χρονιάς γεμάτης στόχους, προσπάθεια και όνειρα.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή για τους μαθητές της Α΄ τάξης, οι οποίοι κάνουν το πρώτο τους βήμα στο νέο σχολικό τους περιβάλλον. Ο αγιασμός αποτέλεσε παράλληλα μια όμορφη ευκαιρία για το καλωσόρισμα των μαθητών και την επανασύνδεση ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Ο αγιασμός, πέρα από το θρησκευτικό του χαρακτήρα, συμβολίζει τη «φώτιση» και τη δύναμη που χρειάζονται τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές για τη νέα πορεία της χρονιάς, με γνώση, πρόοδο και δημιουργικότητα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλαϊτζής, ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Αστέριος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου Ευστάθιος Κυριακάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου, Αθανάσιος Παπαμηχαήλ.

Με το πρώτο κουδούνι να πλησιάζει, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους, υποδεχόμενα μαθητές και εκπαιδευτικούς για μια νέα χρονιά γεμάτη γνώση, εμπειρίες και όνειρα.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χορηγοί

Σχετικά άρθρα