Καλαμαράκια
Αν δεν είστε και πολύ του ψαριού, σας έχουμε μια συνταγή με καλαμαράκια χωρίς όμως τηγάνισμα, για να πάρετε και να δώσετε και στην υπόλοιπη οικογένεια καλά λιπαρά, και πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία….
Υλικά:
300γρ καλαμαράκια κατεψυγμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια και τα στραγγίζουμε καλά από τα νερά τους. τα αλατίζουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι και μετά στη φρυγανιά, ώστε να κάνουν μια κρούστα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος). Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πιτσιλάμε με ένα πινέλο με το μίγμα λεμονιού ελαιολάδου το οποίο προηγουμένως έχουμε χτυπήσει σε ένα πιάτο.