email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Γαρίδες σαγανάκι

διαφήμιση

Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά για 4 άτομα:

1/2 κ. γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές με το κέλυφος)
150-200 γρ. φέτα χοντροκομμένη, χωρίς τρίμματα
4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μαραθόσπορο
1 φλ. καφέ ούζο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε, κρατώντας τα κεφάλια και τις αλατίζετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1′-2′ από κάθε πλευρά).
Μετά τις σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να εξατμιστεί Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε.
Σε άλλο μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει διάφανο ρίχνετε τις ντομάτες και τον μαραθόσπορο, χωρίς να χαμηλώσετε τη φωτιά.
Αλατίζετε και ψήνετε γυρίζοντας συχνά για 6′ περίπου, μέχρι να ζαρώσουν και να αφήσουν τους χυμούς τους, φτιάχνοντας μια σάλτσα πηχτή, χωρίς να λιώσουν εντελώς.


Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες με τους χυμούς που άφησαν στο τηγάνι, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 2′-3′, μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η φέτα χωρίς να ανακατεύετε συχνά, ώστε να μη διαλυθούν τα κομμάτια της.
Αφού είναι έτοιμα, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

Ακολουθήστε τον odigos-pierias.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Πιερίας.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Μερίδες: 4-6  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο  1 κιλό

Συνταγές - Γλυκά
Ψαρονέφρι Wellington

Ψαρονέφρι Υλικά Συνταγής: 2 κομμάτια ψαρονέφρι 350 γραμ. κάθε ένα

Συνταγές - Γλυκά
Μανιτάρια ραγού

Μανιτάρια ραγού Υλικά Συνταγής:3 κ.σ. ελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες

My Agile Privacy
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Μπορείτε να αποδεχτείτε, να απορρίψετε ή να προσαρμόσετε τα cookies κάνοντας κλικ στα επιθυμητά κουμπιά. Κλείνοντας την παρούσα ειδοποίηση, θα συνεχίσετε χωρίς αποδοχή. Εμείς και οι επιλεγμένοι διαφημιστικοί συνεργάτες μας μπορούμε να αποθηκεύουμε ή/και να έχουμε πρόσβαση στα cookies, μοναδικά αναγνωριστικά και δεδομένα περιήγησης. Μπορείτε πάντα να επιλέγετε τους συγκεκριμένους σκοπούς που σχετίζονται με την χρήση cookies απο το πάνελ διαφημιστικών προτιμήσεων , και μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στην επιλογή «Διαχείριση συγκατάθεσης» στο κάτω μέρος της σελίδας.

Κατάλογος ορισμένων πιθανών αδειών διαφήμισης:

Μπορείτε να δείτε τον κατάλογό μας διαφημιστικοί συνεργάτες, cookies.