email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Γευστικά μακαρόνια bucatini με μπρόκολο

διαφήμιση

Μακαρόνια bucatini

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
750 γρ. μπρόκολο
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. τυρί

Μια εξαιρετική επιλογή για ένα πλούσιο και θρεπτικό γεύμα. Τα πιο γευστικά μακαρόνια bucatini με μπρόκολο. Μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής
1 πακέτο μακαρόνια bucatini
750 γρ. μπρόκολο
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο (30 ml)
1 κ.σ. βούτυρο, φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και ρίχνουμε το μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και το σκόρδο λιωμένο να σοταριστούν.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το μπρόκολο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.

Τέλος, ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε τα μακαρόνια που έχουμε εν τω μεταξύ βράσει.

Τα μακαρόνια με μπρόκολο είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές
Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο και πιπεριές στα ζυμαρικά μας.
Τα μακαρόνια bucatini είναι γνωστά στην Ιταλία και ως perciatelli. Πρόκειται για χοντρά ζυμαρικά (σαν το spaghetti) αλλά με μια τρύπα στο κέντρο τους. Τα προτιμάνε στη Ρώμη…

πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Ομελέτα λαχανικών

Ομελέτα λαχανικών Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε