email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Γεμιστή γαλοπούλα

διαφήμιση

Γεμιστή γαλοπούλα

Μια συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η ωραιότερη γεμιστή γαλοπούλα. Ζουμερή και πεντανόστιμη. Η γέμιση κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής:
1 μικρή γαλοπούλα αμερικάνικη, με θερμόμετρο
4-5 κρεμμύδια, φρέσκα
1 φλ. ρύζι
Άνηθο
Κουκουνάρι
3 αυγά, βρασμένα
Λίγα συκωτάκια κότας
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα απ’ όλα ετοιμάζουμε τη γέμιση μας.

Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας και τα μαραίνουμε με λίγο βούτυρο.

Συγχρόνως, ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλατάκι και πιπεράκι.

Όταν τσιγαριστούν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, λίγο κουκουνάρι, τα αυγά κομμένα και μερικά συκωτάκια κότας για να γίνει η γέμιση πιο πολύ.

Μετά, παίρνουμε την γαλοπούλα, την ξεπαγώνουμε, την πλένουμε καλά, την αλατοπιπερώνουμε, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, λεμονάκι, μουστάρδα και προσθέτουμε στην κοιλιά της την γέμιση.

Τέλος, την ράβουμε και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, σε ένα ταψί με ελαιόλαδο, λεμόνι και νεράκι, έως ότου βγει το θερμόμετρο από το κρέας τελείως.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές
Συνοδεύουμε με πατατούλες κομμένες, κυδωνάτες.
Εάν η γαλοπούλα δεν είναι στις προτιμήσεις μας, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κοτόπουλο.

πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα