email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πατάτες στο φούρνο με μπέικον

διαφήμιση

Υλικά

6 λωρίδες μπέικον

1 κιλό πατάτες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες

1 μέτριο κρεμμύδι

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1/2 κ. γλ. αλάτι

1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κ. γλ. τριμμένο αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν τα κομμάτια του μπέικον αρχίσουν να ροδίζουν, ανακατέψτε.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει. Θρυμματίστε ή κόψτε σε κύβους το μαγειρεμένο και στραγγισμένο μπέικον. Βάλτε το στην άκρη.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το κομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Βήμα 5

Απλώστε τις πατάτες στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 35 έως 45 λεπτά.

Βήμα 6

Προσθέστε το μαγειρεμένο μπέικον και συνεχίστε το ψήσιμο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Ομελέτα λαχανικών

Ομελέτα λαχανικών Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε