email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ο Πιερικός σαν σήμερα 17 Οκτωβρίου

διαφήμιση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : 2001-02
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (0-0) 11-10 ( Πεν.)
Του Γιώργου Καρανικόλα
Στις 17 Οκτωβρίου του 2001, για τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, συναντήθηκαν στο Εθνικό στάδιο Κατερίνης ( τότε έτσι ήταν η επωνυμία του ), ο Πιερικός, που αγωνιζόταν στη Δ’ εθνική κατηγορία με τον Αιγινιακό, ο οποίος στη λήξη της σεζόν εκείνης πήρε το εισιτήριο και ανέβηκε στη Δ’ εθνική κατηγορία .
Πρόεδρος του Αιγινιώτικου συλλόγου ήταν ο Κώστας Παραλυκίδης και Προπονητής ο παλιός άσσος του Αιγινιακού Πιερικου και Κοζάνης Σωτήρης Χατζηγιοβανάκης, που για δεύτερη φορά με τον Αιγινιακό κερδίζει την άνοδο για την ανώτερη κατηγορία .
Για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι της συγκεκριμένης Τετάρτης, όπου οι δύο ομάδες, απέδωσαν μέτριο ποδόσφαιρο, με λίγες καλές επιθετικές στιγμές εκατέρωθεν και το τελικό σκορ ( 0-0), τόσο της κανονικής διαρκείας του μάτς, όσο και της παράτασης απέδωσε … “δικαιοσύνη” .
Στη διαδικασία των πέναλτυς, αφού χρειάστηκαν αρκετά κτυπήματα ( με τους δύο τερματοφύλακες Γ. Γιργωλά και Γιάννη Φιρινίδη να αποκρούουν ουκ ολίγα απ’ αυτά οι Κατερινιώτες επικράτησαν με τελικό αποτέλεσμα 11-10 .
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης καταγράφονται:
Α) Αρχηγοί των δύο ομάδων ήσαν ο Νικος Θεοδοσιάδης του Πιερικού με το νούμερο “6”, σημερινός Προπονητής του ΓΑΣ Σβορώνου και ο Νίκος Μπαμπέτας του Αιγινιακού με το νούμερο “8”, έχοντας πολύχρονη και σημαντική καριέρα στους κυανολεύκους ) .
Β) Η παρουσία του Σφενδαμιώτη αμυντικού Παναγιώτη Κοπτερίδη, που ένα χρόνο μετά μετακόμισε στο Αιγίνιο .

Pierikos 1
Pierikos 2
Pierikos 3


Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα
1 ) : Το φύλλο αγώνα του προαναφερθέντα αγώνα Κυπέλλου Πιερίας της περιόδου 2001-02 .
2 ) : Ο 18χρόνος γκολκίπερ του Αιγινιακού σ’ εκείνη τη χρονιά Γιάννης Φιρινίδης, παρά τις αρκετές αποκρούσεις του στα κτυπήματα πέναλτυ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του .
3 ) : Ο προπονητής του Αιγινιακού Σωτήρης Χατζηγιοβανάκης ( δεξιά), με τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα .
4 ) : Ο Νίκος Θεοδοσιάδης ( δεξια ), αρχηγός του Πιερικού τότε, με τον υπογράφοντα .στο καλοκαιρινό φιλικό Αιγινιακού- ΓΑΣ Σβορώνου .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ