Τιραμίσου με παντεσπάνι, μία παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού γλυκού.
Υλικά
Για το κέικ
125 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
150 γρ. βούτυρο (μαλακό)
200 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά θερμ. δωμ.
2 βανίλιες (ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια ή εσάνς πικραμύγδαλο)
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
3 κ.σ. κονιάκ
2 πρέζα/ες σόδα μαγειρικής
250 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
Για το σιρόπι καφέ
1 φλ. καφέ εσπρέσσο (ρόφημα)
2 κ.σ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. λικέρ καφέ (ή αμαρέτο ή κονιάκ)
Για την κρέμα τιραμισού χωρίς αυγά
350 γρ. τυρί μασκαρπόνε θερμ. δωμ.
4-6 κ.σ. άχνη ζάχαρη (κατά βούληση)
1 βανίλια
2 κ.σ. λικέρ καφέ (ή αμαρέτο ή κονιάκ)
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή (κρύα)
100 γρ. σοκολάτα σε τρίμματα
Για το σερβίρισμα
Λίγο κακάο.