email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και αρακά

διαφήμιση

Υλικά

 1 ώρα

 4 μερίδες

20 ανθούς κολοκύθας

Για τη γέμιση:

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 κολοκυθάκι χοντροκομμένο

1 μέτρια πατάτα χοντροτριμμένη

2 ντομάτες τριμμένες

1 φλιτζάνι αρακά

15 κουταλιές ρύζι

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κ.γλ ρίγανη

1 ποτήρι κρασιού λάδι

1/2-3/4 ποτήρι κρασιού νερό

Για την κατσαρόλα:

1/2 ποτήρι κρασιού λάδι

1 κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες

1 ποτήρι νερό

χυμό από μισό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

1Καθαρίζουμε τους ανθούς και τους πλένουμε.
Βράζουμε 10 λεπτά τον αρακά και σουρώνουμε.

2Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τους ανθούς και κλείνουμε τα φύλλα ένα ένα αντικρυστά.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα πλατιά, περίπου 30 εκ διάμετρο, και ρηχή, περιμετρικά.

4Βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να βράσει το ρύζι.

πηγη: cookpad.com/gr

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Ομελέτα λαχανικών

Ομελέτα λαχανικών Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε