email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Το κέικ της τεμπέλας

διαφήμιση

Το κέικ της τεμπέλας

Υλικά:

350 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση σοκολατένια)

2 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα

1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση
Βήμα 1
Ξεχωρίστε τα μπισκότα από τη γέμιση (αν επιλέξετε γεμιστά) και θρυμματίστε τα μέχρι να μοιάζουν με σκόνη.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη μαγειρική σόδα.
Βήμα 3
Προσθέστε το γάλα και τη γέμιση από τα μπισκότα (αν χρησιμοποιήσετε γεμιστά) και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4

Λαδώστε ελαφρώς ένα μικρό μαγειρικό σκεύος (τηγάνι ή κατσαρολάκι) και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω σε ένα άλλο τηγάνι ή ταψάκι πάνω στο μάτι.
Βήμα 6
«Ψήστε» σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Με μία οδοντογλυφίδα τσεκάρετε ότι το κέικ έχει ψηθεί.
Βήμα 7
Αναποδογυρίστε το σκεύος σε μία πιατέλα ή ξύλο κοπής, ώστε να αφαιρέσετε το κέικ από το εσωτερικό του.
Βήμα 8
Αν ρίξετε κάποια επικάλυψη αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πρώτα.

Περισσότερα για Συνταγές – Γλυκά: Πατήστε εδώ…

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα