Σούπα μανιταριών
Υλικά:
2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 1/2 κ. γλ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
1 κ. σ. σόγια σος
2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισή ώριμη ντομάτα
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. γλ. αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε τον άνηθο, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε με καπάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Βήμα 6
Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το αλεύρι και το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 7
Προσθέστε το μείγμα στη σούπα και ανακατέψτε.
Βήμα 8
Ρίξτε την ντομάτα και τη γλυκιά πάπρικα, καλύψτε με καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για επιπλέον 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 9
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την ξινή κρέμα στη σούπα και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σούπα, για ακόμη 5- 10 λεπτά.
Βήμα 10
Αφαιρέστε τη ντομάτα και σερβίρετε.
Περισσότερα άρθρα για Συνταγές – Γλυκά πατήστε εδώ …