Η συνάντηση παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Πιερικού-ΠΑΟΚ: Αγώνας αναπόλησης και φιλανθρωπικού σκοπού

Διέπρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους έτη πριν, αλλά με γνώμονα ότι η αγάπη για το ποδόσφαιρο χρόνια δεν κοιτά, συνεχίζουν να υπηρετούν το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο, πλέον από τους συλλόγους των παλαίμαχων. 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εξηκονταπενταετίας από την ίδρυση του Πιερικού, το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2026 πραγματοποιήθηκε η φιλική συνάντηση των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Πιερικού-ΠΑΟΚ. Ήταν ένας αγώνας και φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθότι τα έσοδα θα διατεθούν σε κοινωνική δομή της Κατερίνης. 

Όσοι φίλαθλοι παρευρέθηκαν στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης (γήπεδο Πιερικού) θαύμασαν τις περίτεχνες ενέργειες των αντιπάλων, οι οποίοι παρά τα όποια χρόνια τους, γνωρίζουν ακόμα την τέχνη του ποδοσφαίρου. 

Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πιερικού με σκορ 5-4. Αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερη σημασία. 

Υποδεχόμενος την αποστολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Συλλόγου των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πιερικού, Νίκος Καλαμπάκας, πέρα των ευχαριστιών για την συμμετοχή τους στο ιδιαίτερης σημασίας παιχνίδι, τόνισε την σπουδαιότητα αυτών των ποδοσφαιρικών συναντήσεων στις οποίες αγωνίζονται οι αθλητές που αν και αποχώρησαν από την ενεργό δράση, κρατούν ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ τους. Επιπρόσθετα με δράσεις κοινωνικής διάστασης προσφέρουν  υποστηρικτικά και σε φορείς ανάγκης. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα το πραγματοποίησε τιμητικά ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης του Μόουσμπουργκ  Αυστρίας, Χέρμπερτ Γκαλλ.   

Τιμητικές διακρίσεις

Πριν από την έναρξη της συνάντησης Πιερικού-ΠΑΟΚ, η διοίκηση του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πιερικού τίμησε τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κατερίνης οι οποίοι μετεγράφηκαν από τον Πιερικό και αγωνίστηκαν στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ.

Τους Γεώργιο Κωστίκο-διεθνής (Πιερικός 1975-1977 και ΠΑΟΚ 1977-1986), Διονύσιο Χασιώτη (Πιερικός 1995-1998 και ΠΑΟΚ 1998-2007), Αθανάσιο Μπασμπανά (Πιερικός 1986-1990 και ΠΑΟΚ 1990-1992) και Δημήτριο Ζαβαντία (Πιερικός 1993-1999 και ΠΑΟΚ 2001-2005).  

Τα γκολ

Α΄ ημίχρονο  (διάρκεια 35 λεπτά)   

10΄ 0-1 Κανακούδης

17΄ 0-2 Μακρής

19΄ 1-2 Αποστολίδης

23΄ 1-3 Αναστασίου

24΄ 2-3 Παπαϊωάννου

-30΄ 2-5 Αναστασίου

32΄ 3-5 Βελώνης

Β΄ ημίχρονο (35 λεπτά) 

13΄ 4-5 Βελώνης

Οι συνθέσεις

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με τους:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Σαρπότας-Οικονόμου-Τσούχας-Ευθυμιάδης-Αποστολίδης-Κατσαμάγκας-Ππαπαβασιλέιου-Παπαϊωάννου-ΚαλαμπάκαςΒελώνης-Γιώτσας.    

Η υπόλοιπη αποστολή: Πολυζόπουλος- Καλαμπάκας Δ- Φωτιάδης-Συμεωνίδης-Κωτούλης-Αδαμόπουλος Κωσ και Ιωα.-Σκέντος Στ-ΤροΪρης-Μπεκιάρης-Τσιτουρίδης-Μπασμπανάς-Θεοδοσιάδης- Μακρής-Τασίδης-Ζαβαντίας-Χασιώτης-Διαμαντόπουλος.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΉΣ: Γεώργιος Σκέντος

ΠΑΟΚ: Αργυρόπουλος-Βουτσιάς-Μελλίσης-Κουτσόπουλος-Ζαβαντίας-Χασιώτης-Μακρής-Ηλιάδης-Καραγεωργίου-Κανακούδης-Αναστασίου.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κυριάκος Αλεξανδρίδης

Η υπόλοιπη αποστολή: Κοντέων-Ζικερίδης-Τανταλίδης-Χατζηγρηγορίου-Αργυρίου-Οικονόμου-Αλεξανδρίδης. 

Διαιτητές οι κ. Σταφίδας και Αδαμαντίδης.

  Φωτογραφίες:  Νεκτάριος Κικιτζόγλου

  Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χορηγοί

Σχετικά άρθρα