email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Τα 9 Ισχυρά Οφέλη των Μαύρων Μούρων για τον Οργανισμό

διαφήμιση

Τα 9 οφέλη των μαύρων μούρων στην υγεία μας

Δεν έχει σημασία αν θα είναι φρέσκα ή κατεψυγμένα. Μπορείτε να τα απολαύσετε όλο το χρόνο και να κερδίσετε όλη τη θρεπτική αξία αυτού του αγαπημένου φρούτου. Ανακαλύψτε παρακάτω τα οφέλη αλλά και απλούς τρόπους για να εντάξετε τα μαύρα μούρα στη διατροφή σας.

Τα μαύρα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Ένα φλιτζάνι φρέσκα ή ¼ κατεψυγμένα σας δίνουν μόνο 60 θερμίδες, μαζί με 8 γραμμάρια φυτικές ίνες. Αυτό αυξάνει το αίσθημα της ικανοποίησης της πείνας, κρατά σε ισορροπία τη χοληστερόλη, βοηθά στην απώλεια βάρους και ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης.

Βελτιώνουν τη λειτουργία του έντερου.

Τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες τα οποία βοηθούν στη καλύτερη κίνηση του εντέρου αλλά και προστατεύουν από την εμφάνιση του καρκίνου στο παχύ έντερο. Συγκεκριμένα το ένα φλιτζάνι μούρα δίνει 8γρ φυτικών ινών.

Τα μαύρα μούρα είναι προβιοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι ταΐζουν τα φιλικά βακτήρια στο έντερο που συνδέονται με τη διάθεση και την αντιφλεγμονώδη επίδραση.

Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C.

Εκτός από το ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό και το υγιές δέρμα, λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό για την επιδιόρθωση του DNA και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και σεροτονίνης.

Κάνουν καλό στην υγεία των οστών.

Η βιταμίνη Κ που περιέχουν είναι απαραίτητη για τη δημιουργία των οστών ενώ το μαγγάνιο στα μαύρα μούρα βοηθά επίσης στην υγεία των οστών αλλά και στην παραγωγή κολλαγόνου για υγιές δέρμα και συνδέσμους.

Βοηθούν στη στοματική υγιεινή.

Περιέχουν στοιχεία που έχουν αντιβακτηριδιακή και αντιϊκή δράση. Συγκεκριμένα μελέτες έχουν δείξει ότι τα μούρα περιέχουν ουσίες που προστατεύουν από διάφορες παθήσεις των ουλών αλλά και από καρκίνο του στόματος λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Ελέγχουν τα σάκχαρα του αίματος.

Ανήκουν στα φρούτα με τη λιγότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αυτό σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες, δημιουργεί μία εξαιρετική επιλογή για τη ρύθμιση των σακχάρων στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης

Είναι πλούσια σε αντικαρκινικές ουσίες.

Συγκεκριμένα το βαθύ μωβ χρώμα προδίδει την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα η ανθοκυανίνη που περιέχουν αποτελεί ισχυρή αντικαρκινική ουσία που προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου όπως του δέρματος.

Προστατεύουν τον εγκέφαλο.

Τα αντιοξειδωτικά στα μούρα έχουν αποδειχθεί ότι ελαττώνουν τις φλεγμονές στον εγκέφαλο και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι νευρώνες. Αυτά τα αποτελέσματα επιβραδύνουν την απώλεια μνήμης που έρχεται με το γήρας και προστατεύουν το συντονισμό κινήσεων.

Προάγουν την υγεία της καρδιάς.

Ο χυμός από μούρα φαίνεται ότι προστατεύει την υγεία των αγγείων και κατά επέκταση της καρδιάς. Επίσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και στη πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης.

Πώς να τρώτε περισσότερα μαύρα μούρα.

Μπορείτε να τα φάτε με γιαούρτι, μέσα σε σαλάτες αλλά και με τα δημητριακά σας σαν πρωινό. Βάλτε τα σε επιδόρπιο με σοκολάτα ή ρίξτε τα μέσα στο νερό για έξτρα γεύση.

https://www.vita.gr/2019/01/22/diatrofi/ta-5-ofeli-ton-mayron-mouron-stin-ygeia-mas/
https://www.dia-trofis.gr/lifestyle/6-logoi-pou-ta-moura-kanoun-kalo-stin-igeia-mas/

Περισσότερα θέματα για Βότανα πατήστε εδώ …

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα