email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Έφτασε 58 λεπτά το αγελαδινό γάλα, στα 60 λεπτά ζητούν να πάει οι κτηνοτρόφοι

διαφήμιση
Έφτασε 58 λεπτά το αγελαδινό γάλα, στα 60 λεπτά ζητούν να πάει οι κτηνοτρόφοι

Άρχισε έστω και με καθυστέρηση να αυξάνει η τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα το τελευταίο διάστημα.

Γύρω στα 55 λεπτά ανά κιλό είναι οι μέσες τιμές που εισπράττει ο παραγωγός, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι ανώτερες φτάνουν στα 57 – 58 λεπτά. Ωστόσο οι αγελαδοτρόφοι ζητούν η τιμή να φτάσει στα 60 λεπτά για να καλύψουν τα έξοδα των ζωοτροφών, αφού το ενσίρωμα καλαμποκιού είναι στα 8 λεπτά το κιλό (διπλάσιο σε σχέση με πέρσι).

Ο κ. Ηλίας Κοτόπουλος, που διαθέτει σύγχρονη αγελαδοτροφική μονάδα με 1.000 περίπου αγελάδες στην Ξάνθη και είναι πρόεδρος στην Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «ανέβηκε το αγελαδινό γάλα από 55 λεπτά που ήταν πριν περίπου ένα μήνα έφτασε στα 57 – 58 λεπτά. Τα κόστη εκτροφής όμως συνεχώς ανεβαίνουν και προβληματίζουν τους ιδιοκτήτες μονάδων αγελαδοτροφίας γαλακτοπαραγωγής στη χώρα μας».

Η κτηνοτροφική εκμετάλλευση του Σοφοκλή Φιλιππίδη, στις Σέρρες, διαθέτει ζωικό κεφάλαιο 200 αγελάδων της φυλής Χολστάιν, μια αμιγώς γαλακτοπαραγωγική μονάδα. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο αυτή την περίοδο η μέση τιμή του αγελαδινού γάλα είναι από 55 λεπτά και φτάνει μέχρι και 57 λεπτά. Η αύξηση της τιμής του γάλακτος άργησε να γίνει, αφού από το πρώτο εξάμηνο του 2022 συνεχώς μειώνονται οι παραδόσεις. Θα έπρεπε να γινόταν από τον περσινό Αύγουστο. Εμείς ζητάμε η τιμή παραγωγού στο αγελαδινό να φτάσει στα 60 λεπτά το κιλό για να μπορέσει να καλύψει το υψηλό κόστος των ζωοτροφών ο κτηνοτρόφος. Όλες οι ζωοτροφές το τελευταίο εξάμηνο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα αυτή η ανοδική πορεία».

Παϊσιάδης Σταύρος

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Μαγική βραδιά με την Χαρά Βέρρα και τον Γιώργο Βελισσάρη στην Νέα Έφεσο

Σχετικά άρθρα