Τι κι αν πρόκειται για τον Τούρκο Πρόεδρο; Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν διστάζει να στήσει ακόμη και τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε συνάντηση πριν από μερικές ημέρες με τον Τούρκο ομόλογό του στην οποία αποφασίστηκε η κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ της Συρίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το τέλος των συνομιλιών με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες διήρκησαν περίπου 6 ώρες, δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες, αλλά ήσαν θετικές και πως τελικά οι δύο χώρες βρήκαν μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που σχετίζεται με την όξυνση της κατάστασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Σχεδόν δύο λεπτά περίμενε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ωστόσο, όπως φαίνεται από ένα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ένα ρωσικό μέσο, οι συνομιλίες δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε να περιμένει μαζί με τους ακόλουθούς του, σχεδόν δύο λεπτά προτού τους υποδεχτεί χαμογελαστός ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Στο βίντεο, διακρίνεται ο Τούρκος πρόεδρος να διασχίζει έναν διάδρομο στο Κρεμλίνο και να φτάνει έξω από μία κλειστή πόρτα. Ανάμεσα στην πολυμελή αποστολή που τον συνόδευε ήταν τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αλλά και ο υπουργός Οικονομίας Μπεράτ αλ Μπαϊράκ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιμένει σκυθρωπός για την συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, και γύρω του να επικρατεί μια έντονη κινητικότητα. Στο βίντεο, που υπάρχει μάλιστα και χρονομέτρηση της αναμονής του, ο Ερντογάν μετά από ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα αποφασίζει να καθίσει. Ευτυχώς, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πόρτα ανοίγει και τον υποδέχεται ο χαμογελαστός Βλαντιμίρ Πούτιν.