email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Corydalis cava -Αγριολούλουδα του Ολύμπου (φώτο)

διαφήμιση

Corydalis cava

Αγγλική ονομασία: Hollow root

Ελληνική ονομασία: Κορυδαλίς η κοίλη

Είναι δασικό φυτό που φύεται από τα 1.100-1.900 μ.

Το Corydalis cava είναι ένα είδος ανθοφόρου φυτού τηςοικογένειας Papaveraceae , ιθαγενές σε υγρούς, σκιερούς, δασικούς βιότοπους.

Το Corydalis cava μεγαλώνει από 15 cm (6 in) έως 30 cm (12 in). Είναι ένα ανοιξιάτικο εφήμερο —φύλλωμα που αναπτύσσεται την άνοιξη πεθαίνει μέχρι το κονδυλώδες υποκείμενο του το καλοκαίρι. Έχει μακρόστενα άνθη που εμφανίζονται την άνοιξη. Τα άνθη μπορεί να είναι μωβ, μοβ, κόκκινα ή λευκά.

Οι σπόροι περιέχουν ένα ελαιόσωμα που προσελκύει τα μυρμήγκια, τα οποία μεταφέρουν τους σπόρους στην αποικία των μυρμηγκιών τους. Αυτή η μεταφορά σπόρων ονομάζεται myrmecochory .

Τοξικότητα

Δομή του αλκαλοειδούς ισοκινολίνης bulbocapnine

Δομή του αλκαλοειδούς ισοκινολίνης καναδίνη
Πολλά από τα είδη στο Corydalis περιέχουν αλκαλοειδή όπως η καναδίνη και η κορυδαλίνη , η οποία μπλοκάρει το ασβέστιο . Η πλειοψηφία αυτών ανήκει στην ομάδα των αλκαλοειδών ισοκινολίνης . Όλα τα μέρη του φυτού είναι αλκαλοειδή, αλλά οι υψηλότερες συγκεντρώσεις υπάρχουν στον κόνδυλο της κούφιας ρίζας.

Το Corydalis cava και ορισμένα άλλα κονδυλώδη είδη περιέχουν το αλκαλοειδές bulbocapnine , το οποίο χρησιμοποιείται περιστασιακά στην ιατρική, αλλά για το οποίο λείπουν επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη σωστή δοσολογία και τις παρενέργειες.

πηγή: https://floraolympus.blogspot.com/

Ειδήσεις σε ετικέτες

Μαγική βραδιά με την Χαρά Βέρρα και τον Γιώργο Βελισσάρη στην Νέα Έφεσο

Σχετικά άρθρα