email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Αναστάτωση στο Λύκειο Λεπτοκαρυάς… Μαθητές και γονείς νοσηλεύτηκαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου

διαφήμιση

Ένα σοβαρό και λίαν δυσάρεστο γεγονός φέρεται να σημειώθηκε στη Λεπτοκαρυά Δ.Δίου-Ολύμπου. Αρκετοί γονείς και μαθητές του Λυκείου Λεπτοκαρυάς εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως διάρροιες, εμετούς και πυρετό, γι’ αυτό και κάποιοι απ’ αυτούς νοσηλεύτηκαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου. 

Μέχρι σήμερα επικρατεί αναστάτωση όχι μόνο στη Λεπτοκαρυά αλλά και σε άλλες περιοχές της Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου, επειδή στο εν λόγω Λύκειο φοιτούν μαθήτριες και μαθητές όχι μόνο από τη Λεπτοκαρυά αλλά και από Σκοτίνα, Παντελεήμονα, Πλαταμώνα και Πόρους. 

Κάτοικοι του Ανατολικού Ολύμπου σε αναρτήσεις και σχόλια που κάνουν σε κοινωνικά δίκτυα, ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά από χορό του Λυκείου Λεπτοκαρυάς που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών καθώς επίσης και κάποιων εκπαιδευτικών και γονέων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 350 άτομα, δηλαδή μαθήτριες, μαθητές, κάποιοι γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί. 

Το θέμα αυτό έχει πάρει διαστάσεις μετά από επικριτικά σχόλια γονέων και άλλων τα οποία έχουν αναρτηθεί σε κοινωνικά δίκτυα. Στα σχόλιά τους οι γονείς επιρρίπτουν ευθύνες στους αρμόδιους του ξενοδοχείου λέγοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά από φαγητά που προσφέρθηκαν στο δείπνο του χορού. 

Από την πλευρά του ξενοδοχείου απορρίπτονται τέτοιου είδους ισχυρισμοί. Αρμόδιος ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα προέκυψε από τον συνωστισμό των πολλών ανθρώπων που διοργάνωσαν την εκδήλωση. Επίσης, από άτομο που έχει κάποια σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο εκφράστηκε η εξήγηση ότι τα περιστατικά αυτά σχετίζονται με ακαταλληλότητα νερού που κάποια στιγμή προκλήθηκε, γενικότερα, στη Λεπτοκαρυά. Επομένως? Το πρόβλημα οφείλεται στον Δήμο Δίου-Ολύμπου? 

Η εξήγηση όμως αυτή απορρίπτεται από κάποιους γονείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου εθεάθησαν περιστατικά γονέων και παιδιών, από όλο τον Ανατολικό Όλυμπο, που συμμετείχαν στον χορό του Λυκείου Λεπτοκαρυάς. Και τονίζουν ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά από τον χορό του σχολείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από γονείς, στην υπόθεση ενεπλάκη και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αρμόδιοι του οποίου ήδη συλλέγουν στοιχεία και εξετάζουν την όλη περίπτωση. Επιπλέον, γονείς συζητούν μεταξύ τους και εξετάζουν τρόπους με τους οποίους θα κινηθούν για εξέταση της υπόθεσης και για τη δικαίωσή τους. 

Επομένως, κατά το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναδειχθούν και κάποια επίσημα στοιχεία που θα ρίχνουν περισσότερο φως στην όλη υπόθεση. Έτσι, εφόσον ανακοινωθεί το συγκεκριμένο πόρισμα του ΕΟΔΥ ή εφόσον ο «ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία του πορίσματος, θα έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει το ποια, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν η αιτία που προκλήθηκαν αυτά τα μαζικά και δυσάρεστα περιστατικά. 

Συμπερασματικά, θα αναδειχθεί ποια ήταν η αιτία των περιστατικών: 

α) Μήπως η τροφή που προσφέρθηκε σε ξενοδοχείο, όπως ισχυρίζονται οι γονείς? 

β) Μήπως αιτία είναι ο συνωστισμός παιδιών και γονέων στο εν λόγω ξενοδοχείο, όπως ισχυρίζεται αρμόδιο πρόσωπο του ξενοδοχείου? 

γ) Ή μήπως υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στο νερό της Λεπτοκαρυάς, όπως εκφράστηκε από άτομο που έχει κάποια σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο? 

Γι’ αυτό, ο «ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» αναμένεται να επανέλθει πάνω στο ζήτημα αυτό με περισσότερα και μάλλον πιο ενδιαφέροντα στοιχεία.

Screenshot 3 2
Screenshot 5
Screenshot 6

Ειδήσεις σε ετικέτες

Δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Κατερίνης. Παιδικές χαρές - Δημοτικό Ραδιόφωνο

Σχετικά άρθρα

Διάφορα
Κατερίνη: Η τεχνολογική καινοτομία στον κλάδο των Agrologistics – 3ο Trophy Meet-up

Στις 16 Μάϊου το 3ο Trophy Meet-up για το 2024, στην Κατερίνη Το 3ο Trophy Meet-up για το 2024 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 17.00, στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής