email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Και επίσημα τέλος στο έκτακτο δώρο Πάσχα

διαφήμιση

Δεν θα δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κόβει κάθε συζήτηση για έκτακτο δώρο Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ. «Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μπορεί υπουργοί και βουλευτές να άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλά έρχεται ο πρωθυπουργός και βάζει τέλος στα σενάρια.

Πρόσθεσε ότι αν δοθεί κάτι, θα δοθεί απολογιστικά το τέλος του χρόνου.

Έρχεται πλατφόρμα για τα περιστατικά bullying στα σχολεία δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί (12/3) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η εν λόγω πλατφόρμα έρχεται προκειμένου να καταπολεμήσει περιστατικά βίας μέσα στα σχολεία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια οπαδικής βίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως στόχος είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο, καθώς ήδη με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Εστίασε παράλληλα στον θάνατο του αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη και στη ναυτική φωτοβολίδα, τα αίτια του οποίου θα διερευνηθούν.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν υπόλογη την κυβέρνηση ως προ το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας στα Τέμπη και στα όσα ακούγονται περί συγκάλυψης, ανέφερε πως η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις σε όλα και θα έχει τον τελικό λόγο. Συμπλήρωσε επίσης, ότι ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, όταν ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν θα το ξεχάσω ποτέ». Πρόσθεσε πως «τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά απέναντι στον Κυριάκο Βελόπουλο κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να χτίσει καριέρα πάνω στην τραγωδία των Τεμπών.

«Πρώτος εγώ θέλω να μάθω όλη την αλήθεια» για τα Τέμπη, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ πρόσθεσε ότι ο σιδηρόδρομος σήμερα είναι όσο ασφαλής θα μπορούσε να είναι με τις διαχρονικές παθογένειες.

Ακρίβεια

Αναφορικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών που είναι, σύμφωνα με αναλύσεις, η ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η απάντηση είναι οι αυξήσεις των μισθών και τα μέτρα κατά των ανατιμήσεων.

Αμέσως μετά ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν στα ύψη οι τιμές, ενώ υπογράμμισε ότι «όποιος παραβιάζει τον νόμο θα φάει πρόστιμο».

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε πως θα είναι πάνω από 800 ευρώ, θα μπει σε εφαρμογή από τον Απρίλιο, ενώ θα συμπαρασύρει τα σχετικά επιδόματα αλλά και τις τριετίες.

Αναφορικά με την αύξηση των ενοικίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως αυτά αυξήθηκαν γιατί υπήρχε μεγαλύτερη ζήτηση από την προσφορά, ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι για παρεμβάσεις στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων».

Μιλώντας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε «γιατί ο φοιτητής να μην έχει περισσότερες επιλογές και στην Ελλάδα;». Τόνισε πως «θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του άρθρου 16», υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα αυστηρό πλαίσιο». Επισήμανε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα συνταγματικότητας και παρέπεμψε τους επικριτές, όπως τον Νίκο Ανδρουλάκη στους συνταγματολόγους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμφωνούν πως δεν πρόκειται για αντισυνταγματικό νόμο.

Θέλουμε την Ελλάδα εκπαιδευτικό κέντρο, δήλωσε αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για το αν θα μπουν δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. «Όσοι έχτισαν καριέρες πάνω στις καταλήψεις, μπορεί να μείνει χωρίς δουλειά», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Στέφανος Κασσελάκης

Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο, που απαγόρευε σε πολιτικούς και στους/στις συζύγους να έχουν επιχειρηματικές δράσεις. «Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου προσαρμοστήκαμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. «Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε για εμένα, αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη».

Αμέσως μετά ανέφερε πως «εμείς έχουμε πολιτική πρόταση» και συμπλήρωσε πως «αισθάνομαι ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά την αισθάνομαι με τα προβλήματά της», ενώ ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για απουσία καθώς ήταν παρούσα παντού, ξεχωρίζοντας τα μπλόκα των αγροτών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε επίσης πως «είναι η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ. Είναι αδιανόητο να λένε ότι προσέγγισα τον Στέφανο Κασσελάκη για υπουργό της κυβέρνησης».

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Κατερίνης. Παιδικές χαρές - Δημοτικό Ραδιόφωνο

Σχετικά άρθρα