email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ: Μετατρέψατε με ευθύνη του Δ.Σ το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων σε γραφείο προπαγάνδας του Δημάρχου Κατερίνης

διαφήμιση

Για δεύτερη φορά ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων παρεμβαίνει δημόσια για υποθέσεις του Δήμου Κατερίνης με τραγελαφικό περιεχόμενο.

Την πρώτη φορά είδαμε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κομπατσιάρη σε ρόλο πολιτικού μηχανικού να τοποθετείται για την στατική επάρκεια του κτηρίου της δημοτικής αστυνομίας, αδιαφορώντας επί της ουσίας για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων του.

Λίγες μέρες αργότερα αποδείχτηκε πως το συγκεκριμένο κτήριο σύμφωνα με εκπονηθείσα στατική μελέτη του 2007 παρουσιάζει σοβαρά στατικά ελαττώματα, υπόθεση για την οποία διενεργείται με εντολή εισαγγελέα σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Ο πρόεδρος όμως του συλλόγου, ο οποίος δεν ορρωδεί προ ουδενός, ως «αδιαμφισβήτητος εγγυητής της αξιοπιστίας» τάχα, έσπευσε τότε να μετατραπεί σε ασπίδα του κ. Κουκοδήμου, αδιαφορώντας για την θεσμική του κατρακύλα.

Ο καθείς άλλωστε έχει δικαίωμα στον αυτοεξεφτελισμό, εφόσον εκπροσωπεί αποκλειστικά τον εαυτό του και όχι υπογράφοντας δημόσιες παρεμβάσεις με την ιδιότητα του προέδρου ενός συλλογικού οργάνου. Είμαι σίγουρος πως οι συνάδελφοι του θα τον κρίνουν.

Μόλις εχθές με κατάπληξη είδα στον τοπικό τύπο μία ανακοίνωση που καταφέρεται με απρεπείς, συκοφαντικούς και μυθοπλαστικούς ισχυρισμούς εναντίον μου, την οποία υπογράφει το Δ.Σ. του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων , ανακοίνωση που αποτελεί αφενός μνημείο συνδικαλιστικής αφροσύνης και αφετέρου προϊόν πολιτικής εργαλειοποίησης, με εμφανή καθ’ υπόδειξη χαρακτηριστικά.

Το να επιλέγει το Δ.Σ. του συλλόγου να εργαλειοποιείται από την διοίκηση του Δήμου Κατερίνης – όχι για πρώτη φορά – ίσως να είναι δικαίωμα του, σίγουρα όμως δεν είναι δικαίωμα του να προσπαθεί ψευδολογώντας, μέσα από ένα κείμενο εικονικής πραγματικότητας και ακαταλόγιστης συλλογιστικής να μετατρέψει τον θύτη σε θύμα.

Σε καμία περίπτωση η κα. Βασιλείου δεν είναι σίγουρα θύμα, διότι την επισκέφθηκα την 26-1-2021 και πολύ ευγενικά της ζήτησα ορισμένα στοιχεία που αφορούν εντάλματα πληρωμών σε σχέση με αναθέσεις των νεοσύστατων ΙΚΕ.

Αναφορικά με την ευγενική μου συμπεριφορά είναι γνωστή στη πόλη της Κατερίνης τα τελευταία πενήντα χρόνια που ζω, όσο και αν προσπαθείτε να με παρουσιάσετε ως τραμπούκο καθ΄ υπόδειξη του παρασκηνιακού υποβολέα σας, απλά ματαιοπονείτε.

Συγκεκριμένα ζήτησα από την κα. Βασιλείου την 26-1-2021 ορισμένα στοιχεία, έχοντας έννομο συμφέρον ως δημοτικός σύμβουλος και κατά παράβαση του νόμου η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών αρνήθηκε να μου τα παραχωρήσει.

Ύστερα από αυτό υπέβαλλα γραπτή αίτηση και αφού εξαντλήθηκε απαράδεκτα το προβλεπόμενο εικοσαήμερο , η κα. Βασιλείου συνέχισε να αρνείται την παραχώρηση των αιτηθέντων στοιχείων αναιτιολόγητα.

Θαρρείς πρόκειται για το τσιφλίκι του πατέρα της, προφανώς ένιωθε την ανάγκη να ξεπληρώσει την υποχρέωση που αισθάνεται προς τον Δήμαρχο για την χαριστική απόφαση να την τοποθετήσει προϊσταμένη της Ο.Υ. του δήμου, χωρίς προηγούμενη απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου.

Κατόπιν τούτων αναγκάστηκα να προσφύγω στον εισαγγελέα Κατερίνης, προκειμένου να εκδώσει εισαγγελική παραγγελία για να λάβω τα σχετικά στοιχεία που δικαιούμουν κατά τον νόμο και πράγματι ο κ. εισαγγελέας έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα μου.

Βλέπετε όσο και να θέλει ο κ. Κουκοδήμος να επιβάλλει κανόνες «ομερτά» στο δήμο, βρίσκοντας πρόθυμη υπάλληλο, εγώ δεν θα πάψω να ασκώ απρόσκοπτα τα καθήκοντά μου και να προβαίνω στον προβλεπόμενο θεσμικό δημοκρατικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης.

Ως προς το έγγραφο που επικαλείστε ότι απέστειλε η Ο.Υ. στις 11-02-2021 με αποδέκτη τον Δήμαρχο , ουδέποτε κοινοποιήθηκε εμπρόθεσμα σε εμένα αλλά και να μου είχε ακόμη κοινοποιηθεί δεν θα αποτελούσε σε καμία περίπτωση απάντηση του αιτήματος μου που υπέβαλα στις 26-01-2021.

Όσον αφορά η επίκληση σας στην εκπρόθεσμη απάντηση της κα. Βασιλείου (λίγο μετά την έκδοση της εισαγγελικής παραγγελίας ), πως δήθεν δεν διαθέτω έννομο συμφέρον, ο εισαγγελέας αποφάνθηκε πως δικαιούμαι να λάβω τα στοιχεία που ζήτησα υπό την αιτιολογία του έννομου συμφέροντος, σε αντίθεση με την προϊσταμένη.

Καταφανώς δύο τινά συμβαίνουν στη περίπτωση αυτή, δηλαδή η κα. Βασιλείου ή δεν γνωρίζει τα βασικά, άρα είναι ακατάλληλη για την θέση που επιλέχτηκε ή εφόσον γνωρίζει, αυτοβούλως μετατράπηκε σε τυφλό όργανο του Δήμαρχου, υποπίπτοντας συνειδητά σε παράβαση καθήκοντος.

Σαφώς και τα δύο ενδεχόμενα δεν περιποιούν τιμή ούτε για την ίδια αλλά κυρίως για τον σύλλογο που εντάλθηκε να υπερασπίσει να ανυπεράσπιστα.

Σε κάθε περίπτωση όμως το Δ.Σ. του συλλόγου αντί να επιπλήξει την κα. Βασιλείου και να ζητήσει εξηγήσεις για την καταχρηστική της συμπεριφορά, δηλαδή μία συμπεριφορά που αντίκειται στο νόμο αλλά και στη δεοντολογία, αποτελώντας οικτρή εξαίρεση κακής υπαλληλικής νοοτροπίας, που προσβάλει το σύνολο των ευυπόληπτων και εργατικών δημοτικών υπαλλήλων, επιλέγει απλά να ταυτιστεί με αυτό το γκρίζο.

Τέλος η κα. Βασιλείου αντί να επιδείξει, έστω και την ύστατη στιγμή διάθεση αυτοκριτικής, διαλέγει το δρόμο της παραπληροφόρησης και του ψεύδους. Μόνο που αυτή η συνταγή δεν πιάνει ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί για την αυθαιρεσία της, καθώς και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που υπέπεσε.

Υ/Γ Αναφορικά με τα στοιχεία που έλαβα με παρεμπόδιση, κατόπιν εισαγγελικής εντολής καθώς και άλλα πολλά στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, αναφορικά με τις αναθέσεις σε νεοσύστατες ΙΚΕ, θα τοποθετηθώ σύντομα και δημόσια.

Υ/Γ 2 Περιμένω με ανυπομονησία τον Δήμαρχο να φέρει ψήφισμα καταδίκης μου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως άλλωστε πιθανόν υπέδειξε στους πρόθυμους «συνδικαλιστές» να αιτηθούν στην σπουδαία παρέμβασή τους.

Προφανώς ο κ. Κουκοδήμος να ζητήσει να καταδικαστεί με ψήφισμα η απόπειρα μου να ασκήσω δημοκρατικό θεσμικό έλεγχο…….τίποτα πλέον δεν μου κάνει εντύπωση.

                                            Με τιμή

                                     Δημοτικός σύμβουλος

                                        Νίκος Τσιαμπέρας

Ειδήσεις σε ετικέτες

Η ειδική συνεδρίαση Δ.Κατερίνης μετατράπηκε σε απολογία Κουκοδήμου
Μαγική βραδιά με την Χαρά Βέρρα και τον Γιώργο Βελισσάρη στην Νέα Έφεσο

Σχετικά άρθρα