email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ο Έλον Μάσκ κάνει δημοσκόπηση στο Twitter για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ!

διαφήμιση

Έλον Μάσκ

Δημοσκόπηση στο Twitter ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του, Έλον Μασκ, καλώντας τους χρήστες της πλατφόρμας να ψηφίσουν αν θα πρέπει να αποκατασταθεί ο λογαριασμός στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μασκ ξεκίνησε μέσα στη νύχτα την 24ωρη δημοσκόπηση, με τη λεζάντα στα λατινικά: «Vox populi, vox dei» («Φωνή λαού, φωνή Θεού).

Ο προσωπικός λογαριασμός του Τραμπ ανεστάλη οριστικά στο Τwitter τον Ιανουάριο του 2021 μετά την επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Η πλατφόρμα είπε τότε ότι έλαβε την απόφαση λόγω δύο tweets με τα οποία ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφραζε τη συμπάθειά του στους υποστηρικτές του, που έκαναν την έφοδο στο Καπιτώλιο και «λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης σε βία». Ο Τραμπ διέθετε την εποχή εκείνοι πάνω από 80 εκατ. ακολούθους στην πλατφόρμα. Ο ίδιος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν επιθυμεί να να επιστρέψει στο Twitter, αφού έχει δημιουργήσει δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί από τον Ιανουάριο του 2021 και από το Facebook, το οποίο θα αποφασίσει τον ερχόμενο Ιανουάριο εάν θα προταθεί επιστροφή στον πρώην πρόεδρο.

Ο Μασκ συγκαλεί εκτάκτως μηχανικούς του Twitter μετά το κύμα αποχωρήσεων
Ο Μασκ ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους, που έχουν απομείνει στο Twitter και γράφουν κώδικα λογισμικού να παρουσιαστούν στον 10ο όροφο των γραφείων της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα το Σάββατο, σύμφωνα με email που είδε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Εάν είναι δυνατόν, θα το εκτιμούσα εάν μπορούσατε να πετάξετε στο Σαν Φρανσίσκο, για να είστε παρόντες αυτοπροσώπως», φέρεται να είπε ο Μασκ στο email, προσθέτοντας ότι θα ήταν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μέχρι τα μεσάνυχτα και θα επέστρεφε το πρωί του Σαββάτου.

Την Παρασκευή, εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter εκτιμάται ότι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία μετά το τελεσίγραφο που είχε στείλει ο Μασκ την Πέμπτη στο προσωπικό ζητώντας να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι για «πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση» διαφορετικά να φύγουν με αποζημίωση.

To κύμα αποχωρήσεων έρχεται να προστεθεί στις ραγδαίες αλλαγές και το χάος που σημάδεψαν τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Μασκ στο τιμόνι του Twitter, κατά τις οποίες ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας είχε ήδη μειωθεί περισσότερο από το μισό – σε περίπου 3.700 – λόγω απολύσεων και άλλων αποχωρήσεων. Με τόσο μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού του Twitter να έχει πλέον απομακρυνθεί, ειδικοί εικάζουν ότι ο ιστότοπος θα καταρρεύσει στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου – όταν παρατηρήται πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο.

Ο ειδικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ματ Ναβάρα είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA, ότι οι πιθανότητες να τεθεί εκτός λειτουργίας το Twitter έχουν «αυξηθεί δραματικά» τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του τελευταίου κύματος αποχωρήσεων.

Κατά τη γνώμη του, πάντως, είναι απίθανο ένα επικείμενο μπλακάουτ επειδή ορισμένα συστήματα αποτρέπουν αλλαγές στον βασικό κώδικα της πλατφόρμας, όσο ο Μασκ συνεχίζει την αναδιοργάνωση της εταιρείας. “Το Twitter λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο αυτή τη στιγμή με τα συστήματα πληροφορικής του, και αυτή είναι μια στρατηγική κίνηση του Έλον Μασκ για να προστατεύσει τη σταθερότητα της πλατφόρμας όσο ετοιμάζει την επόμενη κίνηση», είπε ο ειδικός.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Η ειδική συνεδρίαση Δ.Κατερίνης μετατράπηκε σε απολογία Κουκοδήμου

Σχετικά άρθρα