email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

διαφήμιση

Ψαρονέφρι

Υλικά για 4 άτομα:

1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες

300 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. μανιτάρια

1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 1/2 κ. σ. μουστάρδα

1 κ. σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο

3 κ. σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
Έπειτα, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, προσθέτετε το ψαρονέφρι και το ψήνετε και από τις δύο πλευρές. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι που προηγουμένως έχετε ψιλοκόψει και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Σβήνετε το ψαρονέφρι με το λευκό κρασί, προσθέτετε τη μουστάρδα και ρίχνετε το πιπέρι με το θυμάρι, αφού πρώτα τα ανακατέψετε καλά.
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε διαρκώς για ακόμα 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύετε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Περισσότερα άρθρα για συνταγές  πατήστε εδώ …

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σουφλέ σοκολάτας!

Σουφλέ σοκολάτας Μια εύκολη και απλή συνταγή, για ένα γλυκό

Συνταγές - Γλυκά
Μύδια «μεθυσμένα»

Πεντανόστιμος και πολύ εύκολος σπιτικός μεζές Υλικά:2 κιλά μύδια2 κ.