email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Λιτόχωρο: Το ταμπού της γυναικείας εμμηνόπαυσης επιτέλους “σπάει”(φωτο-βίντεο)

διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 21/4 η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ.) Ν. Πιερίας στην αίθουσα του ιερού ναού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο καθώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της.

Το ενημερωτικό δρώμενο άνοιξε η πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΜ Ν. Πιερίας Διονυσία Κατσικούδη προλογίζοντας τον ρόλο των φιλοξενούμενων ομιλητών-ιατρών του κυρίου Μπαλαούρα Δημήτριου (Χειρούργος Γυναικολόγος) και κ. Χίτζιου Δημήτριου (Χειρούργος Γυναικολόγος) οι οποίοι στην συνέχεια παρουσίασαν ενδελεχώς το κύριο θέμα της συνάντησης που αφορούσε την πρόληψη, την διάγνωση και την αντιμετώπιση της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης.

Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 6

Καθ όλη την διάρκεια της ενημέρωσης οι δυο γιατροί πρόσφεραν ταυτόχρονα συμβουλές στις παρευρισκόμενες γυναίκες τόσο για το κύριο θέμα όσο και γενικότερα για την γυναικολογική υγεία, για την ψυχολογική υγεία αλλά και για έναν καλύτερο τρόπο ζωής των γυναικών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής φάσης από την αναπαραγωγική ηλικία προς την ωρίμανση.

Κατά το πέρας της αποστολής τους, οι ιατροί δέχτηκαν ερωτήσεις από γυναίκες του κοινού. Μέλημα των ιατρών καθώς και του παραρτήματος είναι να ξεπεραστεί ένα βασικό ταμπού γύρω από την γυναικεία εμμηνόπαυση, να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που βιώνει η γυναίκα κατά την διάρκεια της, να γίνει πιο ποιοτική η ζωή της και τέλος να καταλάβει πως τίποτε δεν τελειώνει με το τέλος του παραγωγικού κύκλου αλλά ανοίγεται μια άλλη εξίσου όμορφη περίοδος της ζωής της.

Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 9
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 10
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 3
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 2
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 4
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 7
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 8
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 13
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 11
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 12
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 14
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 15
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 16
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 17
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 18
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 19
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 20
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 21
Ekdilosi Gia Thn Eminopausi Litoxoro Odigos Pierias 1

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019. Αριθμεί 2000 μέλη και διαθέτει 2 παραρτήματα σε Κατερίνη και Σύρο ενώ αναμένονται παραρτήματα σχεδόν σε όλες τις βασικές πόλεις της Ελλάδας.

Είναι η μόνη μη κερδοσκοπική οργάνωση ατόμων της Ελλάδας αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων και κυρίως των γυναικών της μέσης ηλικίας και μετά, μέσω της κατανόησης της εμμηνόπαυσης και της υγιούς γήρανσης.

Ο Σύλλογος έχει σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μελών και του ευρέως κοινού καθώς και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας γύρω από ζητήματα που αφορούν την εμμηνόπαυση και την παροχή συμπαράστασης και βοηθείας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα τα οποία έχουν προκληθεί από την εμμηνόπαυση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζεται από γυναίκες στη μέση ηλικία που είναι στην προ εμμηνοπαυσιακή ή στην εμμηνοπαυσιακή περίοδο της ζωής τους και βιώνουν η κάθε μία από αυτές τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Κατερίνης. Παιδικές χαρές - Δημοτικό Ραδιόφωνο

Σχετικά άρθρα