Παναγιώτης Στούπας: «Πρώτα πρώτοι στα μαθήματα, ύστερα πρώτοι στον αθλητισμό, για να είστε πρωταγωνιστές της ζωής!»

Προπονητής Παναγιώτης Στούπας προς αθλήτριες και αθλητές του βόλεϊ «ΑΙΟΛΟΣ»:
Πρώτα πρώτοι στα μαθήματα, ύστερα πρώτοι στον αθλητισμό, για να είστε πρωταγωνιστές της ζωής!

Ο «ΑΙΟΛΟΣ», παρά τον υπόγειο, ύπουλο και άγριο πόλεμο που δέχεται από συντεχνιακά αθλητικά και αυτοδιοικητικά συμφέροντα της Κατερίνης, ασταμάτητα προσπαθεί να προσφέρει ήθος, ανθρωπιά και υγιή αθλητισμό σε αθλήτριες και αθλητές του!

Ένας προπονητής αθλητικού συλλόγου, εάν πράγματι θέλει να είναι αληθινός προπονητής, είναι ανάγκη, πέρα από τον αθλητισμό που επιδιώκει προωθήσει, είναι ανάγκη να μιλά, καθημερινά, στις καρδιές των αθλητριών και των αθλητών του. Είναι ανάγκη να λέει αλήθειες σε αθλητές και γονείς, είναι ανάγκη να ιεραρχεί όλα εκείνα που οφείλουν να έχουν οι αθλήτριες και οι αθλητές, ώστε να καταστούν πρωταγωνιστές τής ζωής!

Μιλάμε, βέβαια, για τον ομοσπονδιακό προπονητή Βόλεϊ και αρχιπροπονητή τού «ΑΙΟΛΟΥ» Κατερίνης, τον Παναγιώτη Στούπα, ο οποίος μιλώντας προχθές στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς 2026-2027, αντί να χαϊδέψει τα αυτιά γονέων και αθλητών, είπε τα «πράγματα» με το όνομά τους.

Αρχικά, αφού συμφώνησε με όλα όσα είπε και ευχήθηκε ο Αιδεσιμότατος Ιερέας τού Ιερού Ναού, Αγίου Γεωργίου Περίστασης, π. Χρήστος Τσιούπρος, για θεία ευλογία, για υγεία και καλή δύναμη, ο Παναγιώτης Στούπας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες των αθλητριών και αθλητών του.

Τι τους είπε; Καλός είναι ο αθλητισμός, καλοί είναι οι αγώνες και οι συναγωνισμοί, καλή είναι η άθληση του σώματος, καλή και πολύ καλή είναι η απασχόληση με τον αθλητισμό, διότι απομακρύνει τις νέες και τους νέους από κακές συναναστροφές και αρνητικές δραστηριότητες. Αλλά, τους είπε, πριν από τον αθλητισμό είναι, πρωτίστως, τα μαθήματα, οι σχολικές δραστηριότητες, η γνώση και η μόρφωση, η πρόοδος, τα γνωστικά και πνευματικά εφόδια για την κατάκτηση της ίδιας τής ζωής!

Επομένως, τους είπε, προηγούνται τα μαθήματα και η γνώση, ενώ έπεται ο αθλητισμός. Παρόντων γονέων και κηδεμόνων, τι είπε, ουσιαστικά, στις αθλήτριες και στους αθλητές του; Πρώτα, πρώτοι στα μαθήματα, ύστερα πρώτοι στον αθλητισμό, για να είστε πρωταγωνιστές τής ζωής!

Το κλίμα στον «ΑΙΟΛΟ» είναι, εδώ και χρόνια, ένα κλίμα οικογενειακό. Διοίκηση, προπονητές, παίχτριες και παίχτες αλλά και γονείς νιώθουν, όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη οικογένεια, αθλητική οικογένεια αλλά και πολιτιστική οικογένεια. Άλλωστε, ο «ΑΙΟΛΟΣ» δεν είναι μόνο αθλητικό σωματείο είναι και ένα πολιτιστικό σωματείο, είναι ένα φυτώριο που συγκεντρώνει παιδιά στα οποία προσφέρει ήθος, αθλητισμό, αγώνες και συναγωνισμό, αλλά και πολιτιστική – πνευματική συναναστροφή.

Ο «ΑΙΟΛΟΣ», που εδώ και χρόνια δέχεται έναν υπόγειο, ύπουλο και άγριο πόλεμο από συντεχνιακά αθλητικά και αυτοδιοικητικά συμφέροντα της Κατερίνης, αυτός λοιπόν ο «ΑΙΟΛΟΣ» προσπαθεί, μέσα από πολλές και σκληρές δυσκολίες, να ορθώσει αθλητικό ανάστημα. Προσπαθεί να προσφέρει αγνό αθλητισμό, πρωτίστως όμως να χτίσει ήθος σε αθλήτριες και αθλητές του, δείχνοντάς τους τον δρόμο των επιτυχιών. Τι τους λέει; Πρώτοι στα μαθήματα, μετά πρώτοι στον αθλητισμό! Ο «ΑΙΟΛΟΣ», τελικά, επιδιώκει να συμβάλλει ώστε να καταστούν τα νέα παιδιά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές τής ζωής!

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χορηγοί

Σχετικά άρθρα