email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

«Τσουχτερές» εγγυήσεις σε υπαλλήλους για τα χρυσά διπλώματα οδήγησης

διαφήμιση

Υψηλές χρηματικές εγγυήσεις που φτάνουν στις 40.000 ευρώ επέβαλαν εισαγγελέας και ανακριτής Κατερίνης, μετά την απολογία των έξι υπαλλήλων της διεύθυνσης μεταφορών και συγκοινωνιών Πιερίας, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα έκδοσης αδειών έναντι χρηματικών ποσών.

Ο κύκλος των απολογιών των 14 συλληφθέντων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε εξετάσεις. Σε δύο υπαλλήλους επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση 40.000 ευρώ, σε άλλους δύο συναδέλφους τους 15.000 ευρώ. Ο διευθυντής της υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ και ο τμηματάρχης 5.000 ευρώ. Εγγύηση 10.000 ευρώ επιβλήθηκε και σε έναν ιδιώτη που κατηγορείται ότι ήταν διαμεσολαβητής.

Χθες αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε ιδιώτες στους οποίους επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι και χρηματικές εγγυήσεις 5.000 ευρώ σε τέσσερις και 15.000 ευρώ σε έναν. Την Παρασκευή ελεύθεροι χωρίς εγγυήσεις αφέθηκαν ένας πρόεδρος κοινότητας και μία ιδιοκτήτρια σχολής οδηγών.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ο ανακριτής θα αρχίσει να καλεί τους 219 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων άλλοι δύο υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας, δύο πρόεδροι κοινοτήτων και πολλοί οδηγοί που πήραν διπλώματα οδήγησης δίνοντας χρήματα, όπως και πρόσωπα που διαμεσολάβησαν σε αυτό.

πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα