Ρεπορτάζ: Μαρία Γκίνα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Ιουλίου 2025, το 1ο Γλέντι Λεπτοκαριτών & Φίλων, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεπτοκαρυάς.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Λεπτοκαρυάς, σε συνεργασία με την Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη βραδιά με παραδοσιακές μουσικές, χορούς και πλούσιο κέφι.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς, υπό τη διδασκαλία του χοροδιδασκάλου Μιχάλη Μπύρου, εντυπωσιάζοντας το κοινό με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε το εξαιρετικό παραδοσιακό σχήμα “Ντουμαλάνι”, που με τους αυθεντικούς ήχους του ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.
Η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική και το γλέντι κράτησε έως τις πρωινές ώρες, αποδεικνύοντας την ανάγκη και την επιθυμία για διατήρηση και ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι: Νικόλαος Λαπάτσης, Αθανάσιος Καλαϊτζής, Γεώργιος Καραλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Πέτρος Κιάφας, Γιάννης Πλεσιάς, Νούλα Σοφία, Κωνσταντίνος Τόκας, η Ουρανία Κατσαμάκα Ειδικός Σύμβουλος Πολιτισμού του Δημάρχου, η Προέδρος της Πνευματικής Κίνησης Ματίνα Κοτίνη, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσικλακίδης, οΠρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας – Ημαθίας, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχρηστοδούλου.
Η μαζική συμμετοχή του κόσμου, η δυνατή παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και το γνήσιο λαϊκό γλέντι που στήθηκε, επιβεβαιώνουν ότι ο θεσμός αυτός ήρθε για να μείνει!






















