email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Γ. Παπαθανασίου: Χρόνια πολλά ΕΛΛΑΔΑ! Χρόνια πολλά απανταχού ΈΛΛΗΝΕΣ!

διαφήμιση

1821-2021 200 χρόνια Δημοκρατίας και προβληματισμού. 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, κορυφαίο ιστορικό γεγονός πάνω στο οποίο θεμελιώθηκε ο νέος ελληνισμός με αγώνες και θυσίες.

Η ελληνική επανάσταση έγινε σε μια χρονική στιγμή που σε ολο τον κόσμο της εποχής, τα απελευθερωτικά κινήματα, εμπνευσμένα κύρια από την Γαλλική επανάσταση του 1789, ήταν σε διαρκή κινητικότητα .Το 1821 εκπέμπει μηνύματα ελευθερίας, εθνικής ανάτασης, αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής μας μνήμης και συνείδησης.

Λένε ότι λαός χωρίς μνήμη, χωρίς γνώση της ιστορίας του, είναι λαός χωρίς μέλλον. Τα 200 χρόνια από τότε δεν αφορούν αποκλειστικά το παρελθόν, τα ενσωματώνει στο παρόν με στόχο το μέλλον. Σήμερα σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή για την πατρίδα προέχει να χαράξουμε την πορεία μας εμπνεόμενοι από την αγωνιστικότητα και την γενναιότητα των προγόνων μας.

Να παραδειγματιστούμε από τις επιτυχίες αλλά και από τις εσωτερικές διαμάχες και αδυναμίες, που κάποιες φορές κατέληξαν σε αδερφομαχίες.

Γιαυτο οφείλουμε με σαφήνεια και ειλικρίνεια να καθορίσουμε τις όψεις ενός σύγχρονου πατριωτισμού.

Να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις και δυσκολίες εμφορούμενοι από το αίσθημα της ιστορικής συνέχειας και εθνικής αυτοπεποίθησης.

Να κυριαρχήσει πνεύμα ομοψυχίας, αλληλεγγύης και συλλογικού οράματος. Να κάνουμε ” το άλμα μεγαλύτερο από την φθορά ” όπως λέει ο ποιητής.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αποτυχίας.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό είναι αναγκαίο, για να μπορέσουμε να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της εθνικής κληρονομιάς, αξιοποιώντας τις πιο μεγάλες και δημιουργικές δυνάμεις μας για το ξεπέρασμα των δυσκολιών και την αναγέννηση της πατρίδας.

Χρόνια πολλά ΕΛΛΑΔΑ Χρόνια πολλά απανταχού ΈΛΛΗΝΕΣ

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα