email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ένα λευκό «χαλί» χιονιού απλωμένο στον Όλυμπο, μέσα στην άνοιξη της υπόλοιπης φύσης! (φώτο)

διαφήμιση

Είμαστε σε ημέρες άνοιξης, όπου η φύση αποχειμωνιάζει και αποχωρεί με αργά βήματα, όπου ανοίγει τα χέρια της και αγκαλιάζει το φως ανεβάζοντας το θερμόμετρο, αγκαλιάζει το πράσινο και ευνοεί την ανθοφορία.
Η άνοιξη ανασταίνεται και αποκαλύπτεται, ανανεώνεται και βάζει τα καλά της, τα πιο όμορφα και πολύχρωμα ενδύματά της, δίνοντας την ελπίδα ότι μετά τη χειμωνιά έρχεται η άνοιξη. Κι όμως, αν και άνοιξη εδώ κάτω, στα βουνά υπάρχει ακόμη χειμωνιά. Μια χειμωνιά που αργοσβήνει, μέχρι που ο καυτός ήλιος του Ιουλίου και του Αυγούστου να λιώσει και τα τελευταία χιόνια.
Μια τέτοια χειμωνιά, εν μέσω άνοιξης, μπορεί κάποιος να τη δει κι εδώ στην Πιερία αφού έχουμε την ευλογία να ζούμε ανάμεσα σε δύο υπέροχα και φημισμένα βουνά, τον Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη. Κι όποιος τα ανεβαίνει, εκεί βλέπει την ομορφιά της φύσης και της ζωής.
Συνεργάτης της ιστοσελίδας μας, «ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ», βρέθηκε αυτές τις μέρες στη θέση «Κρεβάτια Βροντούς», στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 1.000 μ. Και τράβηξε φωτογραφίες από το λευκό «χαλί» χιονιού που απλώνεται εκεί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.
Αυτές τις φωτογραφίες μπορεί κάποιος να τις θαυμάσει, αν και κάποιες φορές αδυνατεί να τις σχολιάσει. Θα αναρωτιέστε, βέβαια, το γιατί…


Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές η σιωπή είναι πιο ισχυρή από τη φωνή ή από την κραυγή. Και κάποιες φορές, τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι πιο δυνατές από οποιαδήποτε σχόλια. Μιλούν από μόνες τους…
Να βλέπεις τη φύση και να τη θαυμάζεις. Να βλέπεις τη φύση και να σιωπάς. Να την απολαμβάνεις. Να τη χαίρεσαι και να ηρεμείς, ειδικά τέτοιες δύσκολες ημέρες που ζει η ανθρωπότητα, η Ελλάδα και η Πιερία μας.

Κι όσοι από εσάς θέλετε, ανεβείτε σ’ αυτά τα υπέροχα βουνά μας και δείτε από κοντά το χιόνι, τη φύση, τα ζώα και τα πουλιά. Κι όλα αυτά μαζί να συνθέτουν μια υπέροχη ομορφιά που κινείται μεταξύ χειμώνα και άνοιξης, μια εικόνα με υπέροχες συνθέσεις και παράξενες αντιθέσεις.
Κι όσοι από εσάς δεν μπορείτε να ανεβείτε τώρα στα βουνά μας, δείτε τουλάχιστον αυτές εικόνες που μιλούν από μόνες τους.
Δείτε τις και χαρείτε τις!

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα