email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Αντιδράσεις Δημ. Συμβούλων Δίου-Ολύμπου στις τοπικίστικες κορώνες Απ. Ντινάκη για τα τέλη ύδρευσης (Βίντεο)

διαφήμιση

Ο Λιτοχωρίτης Απόστολος Ντινάκης ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, να συνεχίσει η ευνοϊκή μεταχείριση του Λιτοχώρου στα τέλη ύδρευσης, λόγω παλιότερων χρεών Δίου και Αν.Ολύμπου που είχε επωμιστεί ο ενιαίος Δήμος το 2011

Από την τοποθέτηση Ντινάκη προκλήθηκε αναστάτωση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σφοδρές αντιδράσεις από Δημοτικούς Συμβούλους του Δίου και του Ανατολικού Ολύμπου. Την τοπικίστικη τοποθέτηση Ντινάκη δεν την στήριξαν ο Δήμαρχος Ευάγγελος Γερολιόλιος και ο Στέργιος Φαρμάκης (επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμπολιτεία»), οι οποίοι κατάγονται από το Λιτόχωρο, ούτε όμως και οποιοσδήποτε άλλος Δημοτικός Σύμβουλος. 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, πριν από την Ημερήσια Διάταξη, που αφορούσε θέματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ). Τη συζήτηση άνοιξε ο Συνδυασμός «Προοπτική – Πρωτοπορία» (Πέτρος Κιάφας) μέσα από τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου, Σοφίας Νούλα

Ήταν μια συζήτηση που, ατυχώς ως φαίνεται, θεωρήθηκε ως ευκαιρία για να προβάλλει κάποιες τοπικιστικές απόψεις του ο Λιτοχωρίτης Απόστολος Ντινάκης, Δημοτικός Σύμβουλος του συνδιοικούντος Συνδυασμού «Συμπολιτεία» (Στέργιος Φαρμάκης). 

Οι απόψεις του Ντινάκη δεν φαίνεται να βρήκαν όμως απήχηση ούτε και υποστήριξη όχι μόνο από την πλευρά του Λιτοχωρίτη Δημάρχου Ευάγγελου Γερολιόλιου, ούτε από την πλευρά του επίσης Λιτοχωρίτη και επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμπολιτεία», Στέργιου Φαρμάκη ούτε όμως και από την πλευρά των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων που κατάγονται από το Λιτόχωρο. 

Έτσι, ο Απόστολος Ντινάκης αφέθηκε μόνος να επαναλαμβάνει και να επαναλαμβάνει και συνεχώς να επαναλαμβάνει τις τοπικίστικες απόψεις του, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Πρόεδρος και να κλείσει το θέμα προτού σαλευτεί η συζήτηση, προτού διασαλευτεί το κλίμα της συνεδρίασης και προτού προκληθεί τοπικιστικός καυγάς. 

Η ΣΟΦΙΑ ΝΟΥΛΑ. 

Πιο αναλυτικά, στην προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση, η Σοφία Νούλα σε τοποθέτησή της είχε εκφράσει μια πάγια θέση του Συνδυασμού «Προοπτική – Πρωτοπορία», σύμφωνα με την οποία θα πρέπει ο ενιαίος Δήμος Δίου-Ολύμπου να έχει ενιαία πολιτική παντού, άρα και ενιαία τιμολογιακή πολιτική ως προς τα τέλη ύδρευσης. 

Αυτή η τοποθέτηση όμως φαίνεται να εκνεύρισε τον Απόστολο Ντινάκη ο οποίος για να αποδυναμώσει τις απόψεις της Σοφίας Νούλα αλλά και προφανώς για να δικαιολογήσει το ότι είναι κατά πολύ φθηνότερα τα τέλη ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Λιτοχώρου σε σχέση με τα τέλη ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Δίου, έκανε μια στροφή στο παρελθόν. 

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΙΝΑΚΗΣ. 

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Ντινάκης είπε ότι όταν συνενώθηκαν οι Δήμοι Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου και Δίου, ο μεν Δήμος Λιτοχώρου είχε μικρά χρέη ενώ οι άλλοι δύο Δήμοι είχαν μεγάλα χρέη τα οποία μετακυλίστηκαν στον ενιαίο Δήμο Δίου-Ολύμπου. Ισχυρίστηκε ότι τότε «το Λιτόχωρο αδικήθηκε» και ότι σε περίπτωση που ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής στον ενιαίο Δήμο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός των χρεών που επωμίστηκε ο ενιαίος Δήμος, αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, να εννοηθεί ότι λόγω εκείνων των παλιών χρεών, θα πρέπει η Δημοτική Ενότητα Λιτοχώρου να έχει γενικά μια ευνοϊκότερη αντιμετώπιση. 

Φαίνεται όμως ότι και ο ίδιος ο Ντινάκης καταλάβαινε ότι η τοποθέτησή του είχε τοπικιστικό χρώμα, γι’ αυτό και επιχείρησε να εξηγήσεις ότι αυτά που λέει δεν τα λέει επειδή είναι …Λιτοχωρίτης! Επίσης, επιχείρησε λεκτικά να απαλύνει τις αντιδράσεις που ίσως κατάλαβε ότι θα προκαλούνταν στη συνέχεια από άλλους Συμβούλους που κατάγονται από τον Αν.Όλυμπο και το Δίον, λέγοντας ότι καλώς τότε έγινε η συνένωση των τριών Δημοτικών Ενοτήτων και ότι ο ίδιος …δεν θέλει να επιστρέφει στο παρελθόν. 

Ωστόσο, φαίνεται να έγινε κατανοητό από πολλούς (αν όχι από όλους τους) Δημοτικούς Συμβούλους ότι με γλυκό τρόπο ο Ντινάκης προσπαθούσε να περάσει τη γραμμή του για ευνοϊκή μεταχείριση του Λιτοχώρου σε σχέση με τις άλλες δύο Δημοτικές Ενότητες. 

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΝΑΨΕ Ο ΑΠ. ΝΤΙΝΑΚΗΣ. 

Η τοποθέτηση του Απόστολου Ντινάκη ίσως ήταν μια προσπάθεια για εσωτερική (Λιτοχωρίτικη) κατανάλωση, για να εισπράξει δηλαδή τα εύσημα από τους Λιτοχωρίτες και για να εισπράξει νέα οφέλη από τη δεξαμενή ψήφων του Λιτοχώρου, σε επόμενες εκλογές. Αυτή όμως η προσπάθεια ξεσήκωσε «θύελλα» από την πλευρά του Ανατολικού Ολύμπου (Χονδρόπουλος, Γρεβενίτης κ.ά.) καθώς και από την πλευρά του Δίου (Μαρία Τσιμήτρη) ενώ οι εκ Λιτοχώρου καταγόμενοι Σύμβουλοι κατέφυγαν στη σιωπή. 

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. 

Ο τ. Δήμαρχος Αν.Ολύμπου, Αστέριος Χονδρόπουλος, απαντώντας στον Απόστολο Ντινάκη, του είπε ότι ναι μεν το 2011 ο τ. Δήμος Αν.Ολύμπου είχε μεγαλύτερο χρέος από το Λιτόχωρο, είχε όμως και μεγαλύτερο πληθυσμό από το Λιτόχωρο, οπότε, με βάση την αναλογία πληθυσμού και χρεών, ο τ. Δήμος Λιτοχώρου το 2011 άφησε μεγαλύτερο χρέος από τον τ. Δ.Αν.Ολύμπου. 

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «Ολύμπια Συμμαχία», από τον Ανατολικό Όλυμπο, Ευάγγελος Γρεβενίτης, απευθυνόμενος στον Απόστολο Ντινάκη, είπε: «Κοιτάξτε τα έσοδα από το 2010, του τ. Δήμου Ανατολικού Ολύμπου και του τ. Δήμου Λιτοχώρου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου, που είναι κατά βάση τουριστική, φέρνει πλήθος εσόδων στον ενιαίο Δήμο Δίου-Ολύμπου, πολύ περισσότερα απ’ όσα προσφέρει το Λιτόχωρο στον ενιαίο Δήμο. 

Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ. 

Τον λόγο πήρε ξανά ο Απόστολος Ντινάκης μιλώντας και πάλι για αδικία που έχει υποστεί το Λιτόχωρο, οπότε παρενέβη η Μαρία Τσιμήτρη από το Δίον και του τα «έψαλε». Του είπε, μάλιστα, ότι για να μιλήσει θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει όλα τα οικονομικά δεδομένα αλλά και το τι υποδομές παρέδωσαν στον ενιαίο Δήμο κάθε μια από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Σοφία Νούλα, προτού ανάψει η συζήτηση, ανακοίνωσε ότι δεν θα πει τίποτε περισσότερο απ’ αυτά που είπε στην τοποθέτησή της, επειδή, όπως εξήγησε, το θέμα δεν έχει τελειώσει και ότι σε μια άλλη συζήτηση που θα γίνει, μετά το Πάσχα, θα αναφερθεί και θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Ανακοίνωση: Κλειστό όλο το εικοσιτετράωρο τμήμα δρόμου στο Λιτόχωρο λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου – Στη διάθεση πεζών και οδηγών την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 3μμ

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου στο

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ολοκληρώθηκε η «19η Γιορτή του Αγρότη και Κτηνοτρόφου» με ημερίδα για αγροτικά & κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή 7 συλλόγων 

Αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής παρουσιάστηκαν

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας αύριο Σάββατο στην 19η Γιορτή του Αγρότη & Κτηνοτρόφου στην Καρίτσα • Θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος για δωρεά μυελού των οστών

Οι δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας θα παρουσιαστούν το Σάββατο