email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πληρωμή, μέχρι 20/10, περιμένουν οι εν δυνάμει και όσοι κατέθεσαν ενστάσεις Νέοι Αγρότες

διαφήμιση
Πληρωμή, μέχρι 20/10, περιμένουν οι εν δυνάμει και όσοι κατέθεσαν ενστάσεις Νέοι Αγρότες

Την πληρωμή της α΄ δόσης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» αναμένουν οι εν δυνάμει και αυτοί που κατέθεσαν ενστάσεις.

Οι εν δυνάμει στην τρέχουσα προκήρυξη είναι αυτοί που έχουν εγκριθεί και τους έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά έγγραφα προκειμένου να κριθεί οριστικά το αίτημά τους. Τους ζητήθηκαν από τις κατά τόπους Περιφέρειες, για να συμπληρωθεί ο φάκελός τους, να προσκομίσουν είτε ένα αποδεικτικό, είτε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ιδιοκτησία γης. Τις επόμενες ημέρες και σίγουρα μέσα στο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και να υπάρξει έγκριση σε όσους καταθέσουν τα σωστά έγγραφα.

Από την άλλη η υποβολή ενστάσεων έχει λήξει. Οι αξιολογητές από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) της κάθε Περιφέρειας αναμένεται να τα έχουν εγκρίνει, εφόσον βέβαια τεκμηριώνεται πλήρως το αίτημά τους και έχουν υποβληθεί τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Οι εγκρίσεις των ενστάσεων θα ολοκληρωθούν μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Στις 20 Οκτωβρίου ξεκινά η έκθεση Agrotica 2022 στην Θεσσαλονίκη, στην οποία οι αγρότες θα έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις του κλαδου για να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες.

Οι Νέοι Αγρότες στο τρέχων πρόγραμμα θα πρέπει να ελέγχονται για επτά χρόνια ότι έχουν αγροτική απασχόληση. Επίσης από το 2023 θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν επενδύσεις και από το επόμενο έτος να έχουν αγροτικό εισόδημα.

Στην έκθεση θα πρέπει να να κάνουν εμπορικές συμφωνίες (π.χ. για αγορά πολλαπλασιαστικού υλικού, κατασκευές κ.α.). Για να συμβεί αυτό πρέπει να καταβληθούν προκαταβολές. Τα κονδύλια υπάρχουν και θα πρέπει το ΥπΑΑΤ να προχωρήσει άμεσα, μέσα στο μήνα, στις πληρωμές της α’ δόσης για να μπορέσουν και αυτές οι κατηγορίες νέων αγροτών να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες. Αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν του το ΥπΑΑΤ.

Παϊσιάδης Σταύρος.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα