email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Αιγινιακός – Το “έπος” της Πετρούσας Νο1

διαφήμιση
Αιγινιακός – Το “έπος” της Πετρούσας Νο1

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Μετά την αρχή, που κάναμε σήμερα  συνεχίζουμε δυναμικά τώρα με τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ εθνική κατηγορία της περιόδου 1986-87 .

Η ομάδα μας με φρενήρη πορεία, έχοντας τεχνικό ηγέτη τον πολυνίκη σε τίτλους Γιάννη Κωνσταντινίδη  κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και σε διπλούς αγώνες μπαράζ με την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Δράμας Δόξα Πετρούσας ( κλήρωση της ΕΠΟ ) διεκδίκησε και πήρε πανάξια το εισιτήριο της ανόδου στη Δ’ εθνική κατηγορία . 

Η πρώτη πράξη παίχθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου 1987 στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγινίου, όπου ο Αιγινιακός έβαλε τα θεμέλια για τον πολυπόθητο στόχο .

Κέρδισε με 2-0 και έκανε τη ρεβάνς πιο εύκολη … υπόθεση .

Η έδρα μας ήταν κατάμεστη και ” πυρακτωμένη ” και ο κόσμος

 ” διψασμένος ”  για διάκριση, μετά τα 7 χρόνια φθοράς και αφθαρσίας  αποτέλεσε τον  δωδέκατο παίκτη μας  .

Ο Νίκος Μούμος ως κλασσικός σέντερ φόρ παλιάς κοπής με το καλημέρα ( 1ο λεπτό ), ” ξεκλείδωσε ” την άμυνα των Δραμινών .  Ο άρτι αφιχθείς από τη Γιουγκοσλαβία, όπου σπούδαζε  επιθετικός μας μ’ έναν ” κεραυνό ” άνοιξε τον δρόμο της μεγάλης επιστροφής στα Πανελλήνια πρωταθλήματα .

Και ο γκολκίπερ Πάνος Γκορτσίλας με 

” ολύμπια ” ψυχραιμία από το 11 βήματα λίγο πρίν το τέλος ( 87′ )σχεδόν  σφράγισε την διαγραφόμενη θριαμβευτική … πρόκριση .

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΉ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ

ΤΟ πρωί του Σαββάτου οι υπεύθυνοι του Αιγινιακού αντίκρισαν μια ανέλπιστη δυσάρεστη έκπληξη .

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είχε πλημμυρίσει από τον παρακείμενο χείμαρρο ( είχε σημειωθεί μεγάλη νεροποντή την παραμονή του μάτς ),  που για πολλά χρόνια υπήρχε εκεί  και μεγάλο μέρος του γέμισε από χωματώδη ύλη ( λούνη ) .

Όταν αυτό μαθεύτηκε σ’ όλο το Αιγίνιο οι φίλαθλοι ευσθητοποιήθηκαν άμεσα και  έσπευσαν στο Γήπεδο . 

Screenshot 1 53
Screenshot 2 29
Screenshot 3 35
Screenshot 4 20

Όπως συνηθίζω να λέω χαρακτηριστικά από τότε έως τώρα κυριολεκτικά με τα… χέρια απομάκρυναν τα χώματα και ο αγώνας έγινε κανονικά . Τόσο τεράστια ήταν η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου πρός την ομαδα, εκείνη την εποχή γι’αυτό το γήπεδο μας ήταν απόρθητο κάστρο  .

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

1) : Αυτούσια η ανταπόκριση του αγώνα στην εφημερίδα” Θεσσαλονίκη ” , ( όσο για την υπογραφή Μόκαλης είχα και το διατηρώ ακόμη το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο ) .

2) : Ο αείμνηστος Πρόεδρος των μεγάλων επιτυχιών Βασίλης Κόντος

 ( αριστερά ) με τον υπογράφοντα  .

3) : Ο έτερος τεράστιος παράγοντας του Αιγινιώτικου ποδοσφαίρου Γιάννης Παραλυκίδης, επίσης δεν βρίσκεται εν ζωή ( αριστερά ),  με τον τραγουδιστή Σάκη Μπαίρα και τον Γιώργο Καρανικόλα στα επινίκια σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης .

3) : Ο πρωτομάστορας της ανόδου Γιάννης Κωνσταντινίδης ( δεξιά ) με τον Δανό παλιό ποδοσφαιριστή και μετέπειτα σπουδαίο Προπονητή Μόρτεν Όλσεν .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ