email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Η απόβαση της Σκύρου

διαφήμιση

Του Γιώργου Καρανικόλα

Το ημερολόγιο έδειχνε σάν σήμερα 14 Αυγούστου του 1986, παραμονή του εορτασμού της Μεγαλόχαρης στη νήσο Σκύρο “προσγειώθηκε” ο υπογράφων,  σμηνίτης γάρ της Ελληνικής Αεροπορίας, άρτι αφιχθείς από το κοσμικό Καβούρι Αττικής, όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της Μετεωρολογίας ( αυτή ήταν η ειδικότητα του ), φθάνοντας το μεσημέρι στην 135 Σμηναρχία μάχης, που εδρεύει στο νησί του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων, εκεί τον περίμενε ο φίλος του  από την εφηβεία Πάνος Δερματάς, όντας παλαιότερος ( σειρά ΣΤ’ 85 ), με ειδικότητα τραπεζοκόμος .

Μάλιστα ο νέος Γιώργος Καρανικόλας, παρότι μεγαλύτερος στην ηλικία 

( Λόγω σπουδών πήγε αργότερα στο στρατό – σειρά Γ’ 86 ), έκανε … “ντρίμπλα” και ενώ οι μετατατιθέμενοι ταξίδευαν από την προηγούμενη βράδυ με πλοίο από την Κύμη Εύβοιας, αυτός ήρθε Αεροπορικώς από Ελευσίνα (112 Π.Μ. ) και γλίτωσε το καψόνι του ψηλού, ο οποίος αν και την επόμενη μέρα γιόρταζε ήταν … αποφασισμένος για … πολλά  “γούστα” ! .

Πάντως η συμβίωση ανάμεσα τους υπήρξε αρμονική και ο καιρός περνούσε γρήγορα .

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Σκύρο υπηρετούσαν άλλοι τρείς Αιγινιώτες ο Αντώνης Χατζηανδρώνης, ο αείμνηστος Λάκης Αργυριάδης,  για ν’ ακολουθήσει λίγο αργότερα και ο Τζίμης Γεωργιάδης .

Δεν θα ξεχάσω τα λόγια ενός αξιωματικού, που σε μια “αγγαρεία” μου είπε χαρακτηριστικά ” Καλά τον πατέρα σας … σκοτώσατε εκεί στο Αιγίνιο και σας έφεραν όλους εδώ ! ” .

Τι κοινό είχαν αμφότεροι και διατηρούν ακόμα τις σχέσεις τους άρρηκτα συνδεδεμένες ;  Φυσικά το ποδόσφαιρο .

Ο Πάνος ήταν προγενέστερα ποδοσφαιριστης του Αιγινιακού, της Δόξας Αιγινίου και του ΜΑΣ Παλιαμπέλων και ο “Μόκαλης” τότε ήταν Διαιτητής στον Σύνδεσμο Πιερίας, και αυτό τον βοήθησε σημαντικά στην πρόωρη μετάθεση του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα τον Δεκέμβριο του ογδόντα έξι .

Ένα θέμα, που ακόμα και τώρα βασανίζει 

τον Μετεωρολόγο είναι ότι  δεν γνωρίζει ποιός του πήρε την κουβέρτα, αν και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι το φιλαράκι ο “παλιός” του την … “δανείστηκε” και την παρέδωσε στη μονάδα γατί εχασε τη δική του , όταν πήρε νωρίτερα απ’ αυτόν μετάθεση στη Σ.Υ.Δ. Θεσσαλονίκης .

Εδώ και πολλά χρόνια ο Δερματάς είναι φροντιστής στον Αιγινιακό και ο Καρανικολας “ισόβιος” παράγοντας. 

Μια ζωή μαζί, μια ζωή Αιγινιακός ! .

Κλείνοντας στο πνεύμα της μεγάλης αυριανής γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου να ευχηθώ καλή Παναγιά σ’ όλους και τον ΠΑΝΟ Χρόνια πολλά, με υγεία .

Αρχείο : Γιώργου Καρανικόλα 

1 ) : Ο Γιώργος Καρανικόλας, με φόντο το Αεροδρόμιο Σκύρου .

2 ) : Ο Πάνος Δερματάς ( αριστερά ), με τον Γιώργο Καρανικόλα στα χρόνια … της αθωότητας .

3 ) : Το έγγραφο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδόσφαίρου Νομού Πιερίας, που στάλθηκε αρμοδίως για τον αξιολογημένο Διαιτητή ( δεν υπήρξα ποτέ,  μάλλον γράφτηκε για ευνόητους λόγους) , που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετάθεση του .

4 ) : Στην Τρίπολη από αριστερά Γιώργος Καρανικόλας, Στέλιος Αποστόλου, από Λαμία συμφοιτητής και συγκάτοικος στη Θεσσαλονίκη και Κ. ; Καππής από Πάτρα .

20230814 064835
20230814 064902
20230814 064927
20230814 071835

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ