email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σαν σήμερα 1995-96: Αιγινιακός – ΜΑΣ Παλιάμπελα 4-1

διαφήμιση

Σαν σήμερα 1995-96: Αιγινιακός – ΜΑΣ Παλιάμπελα 4-1

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Οκτωβρίου 1995, ημέρα Σάββατο και ο Αιγινιακός αντιμετώπιζε στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής μέρας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας τον νεοφώτιστο ΜΑΣ Παλιαμπέλων στο τοπικό ντέρμπι, τον οποίο κέρδισε με 4 – 1.

Η ομάδα του Σωτήρη Χατζηγιοβανάκη τη σεζόν αυτή ήταν ασυναγώνιστη και διατηρώντας το αήττητο ( 25 νίκες και 5 ισοπαλίες ), αναδείχθηκε πανυγηρικά πρωταθλήτρια και ανέβηκε στη Δ’ εθνική κατηγορία .

Ένα ρεκόρ μεγάλο που παραμένει ακατάρριπτο έως και σήμερα στην Ένωση μας .

Η τελική βαθμολογία βρήκε τον Αιγινιακό με 80 βαθμούς πρώτο  έναντι 74 του Ποσειδώνα Νέων Πόρρων .

Και συντελεστή τερμάτων 84 ενεργητικό στην επίθεση και 13 παθητικό στην άμυνα .

Στο συγκεκριμένο μάτς οι γηπεδούχοι ήσαν ανώτεροι και έφτασαν εύκολα στη τελική επικράτηση .

Πάντως το παιχνίδι παραλίγο να μη διεξαχθεί, γιατί η ομάδα των Παλιαμπέλων αμφισβήτησε τον ορισμό της Διαιτησίας .

Λόγω αποχής των Διαιτητών επιστρατεύτηκαν μόνο οι αξιολογήμενοι ρέφερυ να διευθύνουν τις αναμετρήσεις και ως βοηθοί Διαιτητές θα όριζαν οι ομάδες από ένα φίλαθλο, κάτι που έπραξε ο Αιγινιακός, αλλά όχι οι φιλοξενούμενοι .

Ο Διαιτητής κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, που διεύθυνε τον αγώνα ήθελε να κλείσει το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα τους .

Τελικά με καθοριστική παρέμβαση του ανθρώπου “σύμβολο” για το Πιερικό ποδόσφαιρο Προέδρου του Αιγινιακού Βασιλείου Κόντου – αείμνηστο εδώ και 8 μήνες – ο Διαιτητής πείστηκε να τον πραγματοποιήσει κανονικά, βάζοντας ο Αιγινιακός και δεύτερο άτομο να εκτελέσει χρέη επόπτη γραμμών τότε  ,  έστω και με καθυστέρηση, αφού πρώτα εξήγησε τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές του ΜΑΣ ότι η ματαίωση του θα ήταν καταστροφική γιαυτούς .

Στ’ αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ότι οι μετέπειτα Πρωταθλητές είχαν στο εξαιρετικό ρόστερ τους πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές και ορισμένες σημαντικές προσθήκες από την ευρύτερη περιοχή .

Τη πετυχημένη αυτή χρόνια αγωνίστηκαν :

Ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Μπαμπέτας, ο αρχηγός Κώστας Κοντόπουλος, ο Αντώνης Παπαργυρίου, ο Νίκος Παππάς, ο Αποστόλης Κοντούλης, ο Σάκης Καραγεώργος, ο Σπύρος Βελισιώτης, ο Βαγγέλης Ζαλοκώστας, ο Μπάμπης Αδαμαντιδης, και ο Πασχάλης Γιαγκίδης, όλοι από το Αιγίνιο .

Και οι εκτός συνόρων : Δημήτρης Κουτσιμάνης από τον Δίον, ο Παντελής Ηλβανίδης από τον Κούκο, ο Στέφανος Παπουτσής από τον Κολινδρό, ο Θάνος Τόλιος και ο Κώστας Σερδάρης, που έχει φύγει από τη ζωή, αμφότεροι από τα Παλιαμπέλα ( έπαιξαν αντίπαλοι με τη γενέτειρα τους ), ο Παύλος Προβατίδης και ο Πάνος Κουτσουράς και οι δύο από το Παλιό Ελευθεροχώρι, ο Ιωακείμ Μαυρίδης από τον Μακρύγιαλο, ο Βασίλης Παντελίδης από τ’ Αλώνια και ο πολύπειρος Πολυχρόνης Τσαλκιτζής από τα Γιαννιτσά, άπαντες συγκροτούσαν ένα σύνολο τεραστίων δυνατοτήτων .

Στην αντίπερα όχθη αρκετοί Αιγινιώτες φορούσαν τη φανέλα του ΜΑΣ Παλιαμπέλα : Ο Μιχάλης Κισσούδης, ο Νίκος Τσάρας, ο Χρήστος Μαγούδης, ο Πάρης Μηλκούδης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος ( ο αδερφός του Τάσος ήταν στον Αιγινιακό, ο Στέλιος Ακρίβος,  και ο αρχηγός Τόλης Αργυρόπουλος . 

Ακόμα στο εμψυχο δυναμικό μετείχαν οι : Γιώργος Παντερμαλής από Λιβάδι, Ιορδάνης Ελευθεριάδης από Καταχά, Δημήτρης Θεοχαρόπουλος από Καστανιά, Αντώνης Παρασχόπουλος από Μεγάλη Γέφυρα,  και από Παλιαμπέλα ο Γιώτης Γερμανίδης και ο Γιάννης Μαντίκος, ο Δήμος Δημάδης,  ο Ανδρόνικος Αβραάμ και ο Παντελής Καλτέκης και οι τρείς από Κολινδρό κ.α.

Προπονητής στους “ουράνιε” ήταν ο Αντώνης Μανωλόπουλος και στη συνεχεια ο Γιάννης Μαντίκος .

Σήμερα πολλά σωματεία έχουν αδρανοποιηθεί, όπως και ο ΜΑΣ Παλιαμπέλων .

Τελευταία συμμετοχή του ήταν στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας τη σεζόν 2000-01 .

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 

1 ) : Ο Αιγινιακός,  όπως παρατάχθηκε στον αγώνα με τον ΜΑΣ Παλιαμπέλων την 5η αγωνιστική μέρα της αγωνιστικής περίοδου1995-96 ( 4 – 1 ) 

2 ) :  Το φύλλο αγώνα του ανωτέρω παιχνιδιού .

3 ) : Ο Ποδοσφαιριστής του Αιγινιακού Κώστας Κοντόπουλος, αν και μέσος πέτυχε 16 γκόλ και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο του στη Δ’ εθνική κατηγορία, εδώ με τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα .

20231013 134105
Σαν Σήμερα 1995-96: Αιγινιακός - Μασ Παλιάμπελα 4-1 3
Img 20230407 080620
Σαν Σήμερα 1995-96: Αιγινιακός - Μασ Παλιάμπελα 4-1 4

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ