email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Newsletter Ιανουαρίου 2023
Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου

διαφήμιση
Screenshot 9 2

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας σε ημερίδα για τον τουρισμό στο 31ο πολυσυνέδριο Μοney Show

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Πιερία: Βιωματικός Τουρισμός στο φως του Ολύμπου» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 31ου Money Show «Μοχλός Ανάπτυξης και Εξέλιξης» στη Θεσσαλονίκη.
Εισηγητές ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με θέμα «Πιερία, βιωματικός προορισμός τεσσάρων εποχών με θέα τον Όλυμπο», ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουρισμού και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης με θέμα «Πιερία- Ακτές Ολύμπου: Τουριστικό προφίλ», ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος με θέμα «Η συμβολή του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του νέου τουριστικού προφίλ της Πιερίας. Η περίπτωση του Φεστιβάλ Ολύμπου και ο καθηγητής Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Νις Σερβίας – Πρόεδρος του φορέα «Ολύμπια Εν Δίω» κ. Θανάσης Μπίντας με θέμα «Ολύμπια εν Δίω: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των αρχαίων Μακεδόνων».
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλεύτρια Πιερίας κα Μπέττυ Σκούφα, η Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κα Σοφία Ζουρζούρα, o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, η πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά, οι Καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ.κ. Δημήτρης Φωλίνας, Δημήτρης Αηδόνης και Χάρης Αχίλλας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων, Συλλόγων, τουριστικών γραφείων, δημοσιογράφοι.
Οι ομιλητές, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και προσέγγιση, αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Πιερίας και στη βιώσιμη ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, που είναι και στόχος της νέας καινοτόμου προσπάθειας για την πρόοδο του τόπου.
Στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα μας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η Πιερία έχει τη δυναμική να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι έρχονται στον τόπο μας για να αναρριχηθούν στο παγκοσμίου φήμης μυθικό βουνό των θεών, αλλά και να απολαύσουν τις διακοπές τους στις κοσμοπολίτικες παραλίες μας αξιοποιώντας τις υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες μας».
Η σημαντική αυτή ημερίδα, που έλαβε χώρα σε ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά και οικονομικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας, απέδειξε περίτρανα ότι με τη στενή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων η Πιερία μπορεί να προχωρήσει προς μια κατεύθυνση που θα διασφαλίζει τον αειφόρο και βιωματικό τουρισμό.

Screenshot 7

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε πλήρη ανάπτυξη των διαθέσιμων ανθρώπινων πόρων και μηχανικών μέσων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που πλήττει ήδη την Πιερία.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:
Σε πρώτη προτεραιότητα η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των οχημάτων στους βασικούς άξονες του οδικού δικτύου ευθύνης της ΠΕ Πιερίας αλλά και στους δευτερεύοντες άξονες του οδικού δικτύου ευθύνης της, εφαρμόζοντας τον επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχεδιασμό την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών τόσο στο Νοσοκομείο Κατερίνης και τα Κέντρα Υγείας του Νομού όσο και στους λοιπούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έχει γίνει ο απαιτούμενος σχεδιασμός για την διαχείριση της έντονης χιονόπτωσης, ο οποίος εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα, ώστε κατά το δυνατόν, να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ, εφαρμόζοντας με δυναμική αναπροσαρμογή το σχέδιο αποχιονισμού και αντιπαγετικής προστασίας, σημειώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας συνεχίζουν και βρίσκονται στο πεδίο από την πρώτη στιγμή της έναρξης του φαινομένου της έντονης χιονόπτωσης με την ρίψη άλατος, σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της, ως εξής, στους οδικούς άξονες:

Κατερίνη – Σβορώνο – Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Πέτρα – Άγιο Δημήτριο – όρια Νομού με ΠΕ Λάρισας.
Κατερίνη – Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – Αρωνά – Λαγόραχη – Ελατοχώρι – Ρητίνη – Βρύα – Κατερίνη.
Κατερίνη – Βρύα – Ρητίνη – Ελατοχώρι – όρια Νομού με ΠΕ Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι μετά από επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, τα οχήματα που κινούνται από το Ελατοχώρι και προς το χιονοδρομικό κέντρο, απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιήσουν (όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένα βάση της σχετικής νομοθεσίας που ισχύσει), για την ασφαλέστερη μετακίνησή τους στο δρόμο όπως και στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου, μετά τον οικισμό και μέχρι τα όρια του Νομού με την ΠΕ Λάρισας.

Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετα μηχανήματα που βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα αναχώρησης – επέμβασης, ενώ γίνεται συνεχής ανασχεδιασμός για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπενθυμίζει στους οδηγούς, που πρέπει αποδεδειγμένα να ταξιδέψουν, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα και να τηρούν τις παρακάτω συμβουλές ασφαλούς οδήγησης: πριν το ταξίδι να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων. Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση. Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα, αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους. Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες. Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα του οχήματός τους και να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας, ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση των αλυσίδων. Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης. Να παρακολουθούν και να τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης και να τηρούν τις υποδείξεις της τροχαίας. Ακόμα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.

Οι πολίτες που κινούνται με τα πόδια, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της πιθανής ολισθηρότητας των πεζοδρομίων ή/και των οδοστρωμάτων μέσα στους αστικούς ιστούς.

Σε κάθε περίπτωση συστήνεται ο περιορισμός των μετακινήσεων με κάθε τρόπο και μέσο, για να αποφευχθούν μικροατυχήματα, μεταβάλλοντας το πρόγραμμα μετακίνησής μας ώστε να αποφύγουμε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Ενημερώνουμε τους οικείους μας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. Μεριμνούμε για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα άτομα με αναπηρίες, διευκολύνοντας το έργο των Αρχών καθώς και τα συνεργεία διάσωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, μπορείτε να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr], καθώς επίσης και για την κατάσταση του οδικού δικτύου από την Ελληνική Αστυνομία (www.astynomia.gr).

Screenshot 8
Ba786750 7Cff 8A9A 8C92 C2E0Cdba2332
2A5081F4 2D22 Cb9C 0Ca3 0676C8C8E1A8
Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα με θέμα «Το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, στις 11.00 πμ και έως τις 1.30 μμ.
Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση για τα έως τώρα επιτεύγματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και για τα αποτελέσματα και οφέλη από τις δράσεις και τα έργα που ολοκληρώνονται. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, και απευθύνεται επίσης σε δικαιούχους, δυνητικούς δικαιούχους, κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους του Προγράμματος, φορείς εν γένει και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το περιεχόμενο του Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κα Αγγελική Ωραιοπούλου. Το πρόγραμμα της Ημερίδας επισυνάπτεται.
  Ο Περιφερειάρχης
Κεντρικής Μακεδονίας

 
Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας 

 
 
Πρόγραμμα Ημερίδας
«Το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023
Συνεδριακή αίθουσα Επιμελητηρίου Πιερίας

 11.00 – 11.15Προσέλευση11.15 – 12.151η Ενότητα Έναρξη / Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου
Προβολή γεωγραφικού video ΠΕ Πιερίας
Παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του Προγράμματος ΕΣΠΑ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΠΕ Πιερίας
Ομιλητής: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας Προβολή 2 θεματικών videos έργων στην ΠΕ Πιερίας: Προμήθεια εξοπλισμού ΚΔΗΦ Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης (Κοινωνικές Υποδομές)Λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Κατερίνη (Κοινωνική Ένταξη)Testimonial / μαρτυρία: Ηλίας Παπαδόπουλος, Συντονιστής ιατρός 12ης ΤΟΜΥ12.15 – 12.30Ερωτήσεις / Παρεμβάσεις12.30 – 13.152η Ενότητα Παρουσίαση του Προγράμματος ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2027 Ομιλητές: Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας
                   Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής, κα Αγγελική Ωραιοπούλου13.15 – 13.30Ερωτήσεις / Παρεμβάσεις 
Καφές και εδέσματα θα διατίθενται καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης
 
 
 
2Ddffc54 35Bf Cbb1 6D73 07Fdeb63F9A1Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης για την πυροπροστασία του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
  
 
  
Την εργολαβική σύμβαση του έργου: «Εγκατάσταση Συστήματος Παθητικής Πυροπροστασίας»,προϋπολογισμού,73.000,00€ με ΦΠΑ 24% και  χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Προμηθειών της ΠΚΜ, υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.Σοφία Μαυρίδου.
 
 
Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις για την εναρμόνιση της παθητικής πυροπροστασίας του κεντρικού κτηρίου διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τη σύγχρονη νομοθεσία και την εγκεκριμένη από την πυροσβεστική υπηρεσία μελέτη .
 
Στόχος των παρεμβάσεων της μελέτης είναι στο κτήριο να δημιουργηθούν τα κατάλληλα πυροδιαμερίσματα, ώστε  να δημιουργηθούν οι οδεύσεις διαφυγής και να δοθεί ο ορισμένος από την νομοθεσία χρόνος για την ασφαλή εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 
«Ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Το εν λόγω έργο θα δημιουργήσει  ασφαλή όδευση διαφυγής των χρηστών του κτιρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθιστώντας ασφαλές το εργασιακό περιβάλλον», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.
7D8Cd7C8 32A4 0669 9779 0Cc3D12E6F7FΥπογραφή εργολαβικής  σύμβασης για την αποκατάσταση κατολισθέντων οδών και πρανών από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας 
 
 Την εργολαβική σύμβαση του έργου «Επείγουσες εργασίες για αποκατάσταση κατολισθέντων τμημάτων οδών και πρανών, άρση καταπτώσεων σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Πιερίας (4η, 8η,16η και Δ15η Επαρχιακοί Οδοί, υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.
 
 
Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης, 850.000,00€ με ΦΠΑ 24% και χρηματοδότηση
από το ΣΑΕΠ 808 του ΠΔΕ του έργου με κωδικό 2018Π80800002,  προβλέπει
*Καθαρισμό τάφρων (επενδυμένων και μή) και τεχνικών από φερτά υλικά, και πάσης φύσεως προσχώσεις
* Κατασκευή νέων μικρών τεχνικών έργων για την επάρκεια απορροής των όμβριων υδάτων
*Τμηματική αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος των οδικών δικτύων με πιθανές εργασίες εξυγίανσης
*Παρεμβάσεις για την άμεση  αποκατάσταση  και την άρση επικινδυνότητας οδών και τεχνικών τους, που έχουν υποστεί ζημιές μετά το έντονο καιρικό φαινόμενο με εξειδικευμένες κατασκευές (κατασκευές ειδικών φρακτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων καθώς και αποκαταστάσεις και καθαρισμοί-αποφορτίσεις υφιστάμενων φρακτών ανάσχεσης για άρση επικινδυνότητας της οδού, κατασκευή τεχνικών έργων συγκράτησης οδοστρωμάτων, σταθεροποιήσεις σχιστολιθικών πρανών από φαινόμενα ολίσθησης και επαναφορά τοπικών στενωμάτων ασφαλτοστρωμένων οδών για την άρση επικινδυνότητας της οδού κ.α. ).
*Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης ερεισμάτων από τοπικές διαβρώσεις καθώς και για τις περιπτώσεις όπου σημειώθηκαν μεταφορές φερτών υλικών από τα ανάντη κάθετα συμβαλλόμενα οδικά δίκτυα χαλικοστρωμένων οδών, θα γίνουν παρεμβάσεις μικρής έκτασης με διαμόρφωση κατάλληλων επικλήσεων των χαλικοστρωμένων οδών και επένδυσης αυτών.
 
«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό και τη νέα χρονιά το έργο της, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της, είναι δίπλα στον συμπολίτη με σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης προβλημάτων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του τόπου μας, παρέχοντας αυξημένο αίσθημα ασφάλειας στους χρήστες του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας»,επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.
98F6E7D2 67B4 35C9 B555 2B9936F27Bd3
3Fb9D90A Abc2 E285 729C 568733300410Παρουσίαση των δύο info-kiosk από την Π.Ε. Πιερίας και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους για την προβολή και ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων του νομού

 Παρουσιάστηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο οι δύο διαδραστικοί ψηφιακοί σταθμοί πληροφόρησης και προβολής (info kiosk) για την ανάδειξη των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Πιερίας.
Πιο συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου, μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι.Ν Αγίας Τριάδος, παρουσιάστηκε το info kiosk που εγκατέστησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, ενώ το πρωί της Κυριακής 1 Ιανουαρίου, μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας του Νέου Έτους, έγινε η παρουσίαση του δεύτερου στο προαύλιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονα info kiosk εξωτερικού χώρου που εγκαταστάθηκαν με σκοπό την πιο αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση των επισκεπτών τόσο ξένων όσο και Ελλήνων, σχετικά με τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής. Θα αποτελέσουν διαχειριστικό εργαλείο για μια ισόρροπη και αποτελεσματική προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία καθώς και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη του χαρτοφυλακίου προσκυνηματικών  προορισμών του νομού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου για τις ενέργειές της και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στην ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της περιοχής αλλά και στην βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τόνισε ότι οι δύο αυτοί εξωτερικοί διαδραστικοί ψηφιακοί σταθμοί πληροφόρησης και προβολής θα αποτελέσουν καινοτόμα μέσα προσέγγισης και γνωριμίας των ανθρώπων με τους ιερούς τόπους της τοπικής Εκκλησίας. 
Από την πλευρά της  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός δεν είναι απλά μια ειδική εναλλακτική μορφή τουρισμού. Αποτελεί στοιχείο ενότητας της κοινωνίας των ανθρώπων και ανάδειξης του πνευματικού πλούτου που κρύβει ο τόπος μας, ενώ ταυτόχρονα παράγει πολλαπλά οικονομικά οφέλη και βοηθά αποτελεσματικά στην ανάπτυξη πλήθους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Γι’ αυτό και η συνεργασία όλων των φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικής Εκκλησίας, τουριστικών φορέων γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη και αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται μπροστά μας για την αειφόρο ανάπτυξή του. Όλες οι δράσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε υπό την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου θα αποτελέσουν αναγκαία διαχειριστικά εργαλεία που θα ενισχύσουν τη διαφοροποίηση της τουριστικής επωνυμίας της Πιερίας ενώ συμπληρωματικά θα εμπλουτίσουν το συνολικό τουριστικό προϊόν της Πιερίας και θα βελτιώσουν τη γενικότερη τουριστική εικόνα του νομού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα