email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Τηγανοπιτάκια με μοτσαρέλα και ντομάτα

διαφήμιση

Τηγανοπιτάκια

Υλικά:
Για τη ζύμη:
½ κιλό αλεύρι
20 γρ. μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1/3 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
½ ποτ. χυμό ντομάτας
2 μπάλες μοτσαρέλα
200 γρ. ντοματίνια
Ρίγανη
Λάδι
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Βήμα 1
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά και τη λιώνουμε με χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε φούρνο στους 40-50 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ψιλοκόβοντας τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα σε κομματάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ, αλατίζουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τη ρίγανη, ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 3
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρές μερίδες των 60-70 γρ. Αφήνουμε τις μπάλες να φουσκώσουν για 45 περίπου λεπτά σε λαδόκολλα λίγο λαδωμένες ή με ραντισμένες με νερό και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην σκληρύνουν.
Βήμα 4
Μόλις φουσκώσουν, αλευρώνουμε μια μεγάλη επιφάνεια και σιγά σιγά, με πλάστη ή με τα χέρια ανοίγουμε σε μικρούς δίσκους διαμέτρου 10-12 εκατοστών. Γεμίζουμε τον κάθε δίσκο με τη γέμιση αφήνοντας τα πολλά υγρά εκτός για να μη μουλιάσει το ζυμάρι, διπλώνουμε το ζυμάρια σε σήμα μισοφέγγαρου και τα κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με τα δάχτυλα για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.
Βήμα 5
Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια και από τις δύο πλευρές.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Μαγική βραδιά με την Χαρά Βέρρα και τον Γιώργο Βελισσάρη στην Νέα Έφεσο

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Αρωματικό κέικ μήλου

Αρωματικό κέικ Υλικά:1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και